Cât costă să îți faci o piscină. Prețuri, autorizații, costuri de întreținere

Cât costă să îți faci o piscină. Prețuri, autorizații, costuri de întreținere
Cat costa sa iti faci piscina

Cât costă să îți faci o piscină, potrivit experților în domeniu. Cei care beneficiază de spațiu la interior sau în curte și au în plan construcția unei piscine de care să se bucure împreună cu apropiații și familia, cu siguranță s-au întrebat de multe ori cât costă să îți faci o piscină. Așadar, în rândurile de mai jos îți dezvăluim cam cât ar costa o astfel de lucrare.

Cât costă să îți faci o piscină. Vezi prețurile aproximative

Cei care se întreabă cât costă să îți faci o piscină trebuie să știe că amenajarea unei piscine depinde de foarte mulți factori, printre care dimensiunea ei, forma, de materialele folosite, de locul de construcție, accesoriile dorite, adică jocuri de lumini, de apă…etc.

Astfel, constructorii de piscine spun că există soluții pentru fiecare buzunar. Piscina îngropată este cel mai popular tip de piscină, acest tip de construcție permițând numeroase forme și dimensiuni. Cei care se întreabă cât costă să îți faci piscină trebuie să se hotărască care este tipul de piscină care se potrivește cel mai bine nevoilor sale.

Costurile unei piscine depinde de multi factori
Costurile unei piscine depinde de multi factori

Cât costă să îți faci o pisicină

Din start trebuie să se cunoască faptul că piscinele îngropate care vin în kituri prefabricate sunt mai ieftine decât cele din beton, care pot fi trecute pe lista de piscine cu un preț ridicat, spun constructorii de piscine.

Prețul pentru o piscină de 8×4 metri și o adâncime de 1,4 metri este de aproximativ 57.000 de lei, la care se adaugă costurile de excavare și instalare.

Cât costă să îți faci o piscină. Varianta pe structură metalică

Piscinele cu structură metalică au o garanție de aproximativ 25 de ani, panourile fiind confecționate din oțel galvanizat de 2 milimetri grosime.  Piscina vine din fabrică, pe lângă structura de oțel și învelișul interior al piscinei ce constă în liner PVC cu mai multe culori la alegere, un sistem de filtrare format din filtru cu nisip și vană multiport superioară, pompă recirculare cu prefiltru, panou electric cu protecție diferențială și ceas programator, scară de inox cu trei trepte, țevi și fitinguri PVC în limita a 5 metri și bordură perimetrală din piatră naturală.

Cât costă să îți faci o piscină, varianta cu blocuri de polistiren

O altă variantă de piscină pentru care se poate opta este piscina cu blocuri de polistiren. Acestea sunt mai ieftine, însă nu au din fabrică filtru, pompă de recirculare sau panouri electrice și nici accesorii precum scări, țevi și fitinguri sau finisaje.

Prețul unei piscine prefabricate de 8×4 metri și adâncime de 1,5 metri este de aproximativ 8.500 de lei. La preț se adaugă costurile echipamentelor și ale companiei de excavare și instalare, care diferă de la firmă la firmă.

Cei care aleg o astfel de piscină trebuie să ia în calcul și montarea circuitului hidraulic și a unui sistem de filtrare, acestea fiind indispensabile.

Construcție pisicină beton preț

Piscinele îngropate din beton au marele avantaj că pot fi personalizate până la ultimul detaliu în ceea ce privește forma și dimensiunile, dar și prețul va fi unul pe măsură, pentru că proiectul este unul complex, mai arată experții în piscine.

Prețul construcției unei piscine din beton poate porni de la suma de aproximativ 12.000 de euro, pentru o piscină cu dimensiuni de 8×4 și o adâncime de 1,5 metri, cost care nu include săpăturile mecanizate și nici  materialele de construcție.

În ceea ce privește echipamentele de filtrare a apei și accesoriile care țin de circuitul hidraulic al apei nu există diferențe mari de preț între accesoriile pentru piscinele cu structură din beton și cele din metal sau polistiren, sunt cam aceleași.

Piscina ingropata din beton, cea mai scumpa
Piscina ingropata din beton, cea mai scumpa

Autorizație construcție piscină

Cei care vor să construiască o piscină și locuiesc într-o zonă rezidențială vor avea costuri și mai mari, pentru că, accesul fiind restricționat în zonă, va fi nevoie de autorizație specială de la autoritățile locale.

Preț piscină exterioară sau interioară

Cei care vor să beneficieze de piscină interioară vor trebui să plătească și mai mult dacă nu există locul în care să se construiască aceasta. Va trebui să se amenajeze și încăperea în care se face piscina. La fel, dacă încăperea unde se construiește piscina există deja, costurile vor fi mai mari pentru că după construcția acesteia va trebui reamenajată.

Cost întreținere piscină

Pentru o întreținere și o curățare corectă, indiferent de perioada din an, este important să ne cunoaștem piscina. Înainte de a te apuca de procesul de întreținere și curățare este foarte important să îi știi toate părțile componente importante și care sunt funcțiile acestora pentru a putea ține totul cu ușurință sub control și pentru a îți fi mai ușor să rezolvi anumite probleme atunci când se ivesc. De asmenea, costurile unei piscine depinde de mulți factori, de dimensiune, de accesorii, de sistemul de filtrare. Oricum, cele mai mari costuri le presupune umplerea ei, sau completarea, potrivit exeperților în domeniu.

Nu în ultimul rând, experții în construcția de piscine, îi sfătuiesc pe românii care se întreabă cît costă să îți faci o piscină și care se și hotărăsc să facă una, să apeleze cu încredere la o firmă din domeniu.