Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Cluj. Prețurile sunt mult mai mari decât în București
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Oamenii s-au revoltat, după declarațiile primarului PNL Emil Boc. Edilul municipiului a susținut, recent, că prețurile expuse la diverse produse, în cadrul evenimentului, ar fi asemănătoare cu cele raportate în București și Sibiu.
Cât costă o porție de cârnați la Târgul de Crăciun din Cluj
E atmosferă de sărbătoare, în multe regiuni din țară. Locuitorii celor mai mari orașe se pot bucura de evenimente specifice sezonului de iarnă, precum târgurile de Crăciun. Aici se susțin concerte live, se deschid patinoarele atât pentru copii, cât și pentru adulți. Micuții se pot da în carusel, iar cei mai mari în roata panoramică și nu numai.
La târgurile de Crăciun, se poate mânca pe îndestulate. De obicei, se vând mâncăruri tradiționale românești sau produse specifice sezonului în care ne aflăm. Printre cele mai cunoscute alimente sau băuturi care sunt solicitate de consumatori, la târgurile de acest fel, se numără vinul fiert, ciocolata caldă, cârnații și sarmalele.
Totuși, costurile sunt pe măsură. Cât a ajuns să coste o porție de cârnați în Târgul de Crăciun din Cluj. Dacă vrei să mănânci, trebuie să te asiguri că ai suficienți bani la tine. Potrivit ultimelor informații, o familie alcătuită din patru membri are nevoie de un buget de cel puțin 500 de lei pentru a vizita Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca.
O româncă i-a bătut obrazul primarului Cluj-Napoca, Emil Boc, după declarațiile făcute. Edilul a susținut că prețurile la alimentele din regiune, la târg, sunt asemănătoare cu cele din București și Sibiu. Locuitorii nu sunt de acord, acuzând costuri exagerate. O porție de cârnați costă, de exemplu, 60 de lei la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca.
„Ar trebui să am în buzunar vreo 500 de lei”
„Facem credit, domnule primar? Eu am doi copii. Dacă vreau să ies într-o seară la târg, împreună cu soțul și copiii, total patru persoane, ar cam trebui să am în buzunar vreo 500 de lei. Poate un pic mai mult. Mai văd copiii o jucărie, un balonaș, o turtiță.
Mai vine factura la curent 1.000 (că de două luni nu mai scade). Gazul, încă 500 și apa 250. Serviciu de televiziune și internet 100 de lei, telefonie mobilă 80 de lei.
Nu mai pun la calcul masa de sărbători, că deja trebuie să ipotecăm proprietatea. Faceți calculele! Rușine!!!”, i-a transmis o locuitoare din Cluj-Napoca lui Emil Boc, potrivit StirideCluj.ro.
Edilul PNL al Cluj-Napoca a declarat, recent, că prețurile de la Târgul de Crăciun din municipiul cu pricina sunt similare cu cele expuse la aceleași evenimente din Sibiu și Capitală. Localnicii orașului susțin, însă, pe Emil Boc, contrariul.