Cât costă kilogramul de miel în Piața Obor. Carnea se vinde imediat în ciuda prețului crescut
În perioada Paștelui, cea mai căutată carne în carmangerii este carnea de miel. Din păcate, de altfel cum se întâmplă în fiecare an, prețul este unul mare. Așa că nu este de mirare să aflăm cât costă kilogramul de miel în Piața Obor, iar carnea se vinde imediat în ciuda prețului crescut.
Carnea de miel, din ce în ce mai scumpă
Prețurile produselor de bază pentru carnea de miel au crescut înainte de Paște din cauza ofertei limitate. Potrivit celor mai recente date, prețurile la carnea de miel au crescut cu peste 20% în ultimele săptămâni, și cu creșteri săptămânale consecutive.
Dar, în timp ce prețurile materiilor prime au crescut semnificativ, situația prețurilor cu amănuntul este mai nuanțată, astfel că s-a înregistrat o creștere de preț în comparație cu perioada de dinaintea Paștelui, marea majoritate a prețurilor crescând în fiecare an.
Cât costă kilogramul de miel în Piața Obor
Suntem deja la două zile distanță de Duminica Paștelui, ia prețurile nu se opresc din creștere. Astfel că, nu ar trebui să ne mirăm când aflăm cât costă kilogramul de miel în Piața Obor.
Conform reporterilor Playtech Știri care au mers în cea mai mare piață din București, prețurile sunt extrem de mari, după cum urmează:
- 36,99 jumatatea de miel cu organe si cap
- 49,99 lei miel intreg
- 49,99 lei jumatatea de miel cu organe si cap
Cu alte cuvinte prețul variază între 37 de lei și 50 de lei în cea mai mare piață din Capitală.
Carnea se vinde imediat în ciuda prețului crescut
Deși asistăm la o creștere masivă de prețuri, indiferent de ce carne ar fi vorba, cu toate astea, se vinde imediat în ciuda prețului crescut.
Cu toate că mulți se plâng de scăderea puterii de cumpărare, cu toate astea comercianții spun că nu fac față la comenzi, iar carnea de miel de Paște dispare din galantarele carmangeriilor.
Pe de altă parte, mare parte din crescători se plâng decosturile mari la furajele aferente animalelor, justificând astfel și prețul mielului în viu, și cel gata tăiat. De altfel, crescătorii spun că vând și în viu cu 40-45 de lei/kg.
După cum bine se știe, în comparație cu celelalte animale crescute pentru carne, Carnea de miel este, în general, mai scumpă din mai multe motive. În primul rând, creșterea și hrănirea mieilor necesită, de obicei, mai multă grijă și atenție decât în cazul vitelor, ceea ce poate contribui la creșterea costurilor de producție.
În plus, cererea de carne de miel poate fi mai mică decât cea de vită, singura perioadă mai plină fiind acum, în apropierea Paștelui, ceea ce duce la prețuri mai mari din cauza ofertei mai mici. Dar, deși prețurile cresc, lumea cumpără, măcar o bucată pentru a o pune pe masa de Paște.