Cât costă gramul de aur la Obor. La ce preț a ajuns

de: Anca Lupescu
14 02. 2024

Într-o perioadă marcată de creșteri rapide ale prețurilor, mulți se întreabă cât de rentabilă este investiția în aur în anul 2024, mai ales în contextul instabilității economice globale. Cât costă gramul de aur la Obor? Aurul a fost întotdeauna privit ca o modalitate sigură și stabilă de a-ți proteja averea în vremuri tulburi.

Aurul, cea mai sigură investiție

Aurul  a fost considerat de-a lungul istoriei ca fiind o valoare stabilă, folosită atât ca monedă, cât și în schimburile comerciale. 

Citește și: Cât costă gramul de aur de 14 și 18 karate în 2024. Prețul a atins un nivel record la finalul anului trecut

Motivele pentru care mulți aleg să investească în aur sunt variate. Pe lângă stabilitatea pe termen lung, aurul este considerat un refugiu sigur în perioade de instabilitate economică sau politică și o formă de protecție împotriva inflației și a volatilității piețelor financiare.

Cu toate acestea, contextul actual este unul dificil. În astfel de vremuri tulburi, aurul poate oferi o anumită siguranță financiară, fiind o investiție lichidă și relativ imună la fluctuațiile valutare și inflație.

Cât costă gramul de aur la Obor

În februarie 2024, prețul aurului a depășit pragul de 300 de lei pe gram, conform datelor furnizate de cursbnr.ro. 

De exemplu, pe 6 februarie 2024, valoarea unui gram de aur a fost înregistrată la 301.7830 de lei, înregistrând o ușoară scădere față de câteva zile mai devreme. 

Vezi și: Cât a ajuns să coste un gram de aur la început de aprilie. Cât s-a scumpit în luna martie

Aceste cifre sunt confirmate și de comercianții din Complexul Bucur Obor din București, care vând aur la 319 lei pe gram începând din luna februarie.

Investiția în aur rămâne o opțiune populară pentru cei care caută stabilitate și protecție în fața turbulențelor economice și politice. 

Deși nu promite randamente excepționale pe termen scurt, aurul continuă să fie considerat o modalitate eficientă de a-ți proteja economiile și de a-ți diversifica portofoliul pe termen lung.

Specialiștii recomandă ca investitorii să aibă în portofoliu aur ca să își protejeze investițiile față de volatilitatea piețelor financiare.

Vezi și: Irina Schrotter vrea să dea lovitura în imobiliare, la Iași. Cu cine se luptă pentru un domeniu de aproape 3 hectare

În perioade de criză, aurul are tendința de a crește și poate fi o modalitate de a păstra puterea de cumpărare în timpurile dificile.

De altfel, aurul poate fi ușor cumpărat sau vândut pe piețele internaționale și valoarea lui nu e influențat de politicile monetare ale guvernelor.