27 iul. 2022 | 19:04

Cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria. Care sunt cele mai scurte trasee și zonele pe care trebuie să le eviți

Utile
Cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria. Care sunt cele mai scurte trasee și zonele pe care trebuie să le eviți
Planul unui sejur, primul punct de pe listă!

Primul lucrul pe care ar trebui să faci, când vrei să petreci un sejur, este planul. Este imperativ, fie că mergi în România, în Bulgaria, sau Grecia, Dacă te gândești să pleci cu mașina personală, atunci, cu atât mai mult. Trebuie să știi cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria. Și mai e ceva la fel de important. Să știi care sunt cele mai scurte trasee și zonele pe care trebuie să le eviți. După cum vezi, planul contează, iar noi încercăm să te ajutăm cu câteva informații utile în acest sens. Așa că, înainte de a-ți pune bagajele în portbagaj, și familia confortabil, citește în continuare, poți afla extrem de multe lucruri importante.

Planul unui sejur, primul punct de pe listă

Căldura ne omoară în aceste zile, dar până acum nu te-ai decis unde vrei să scapi de caniculă. Variante sunt la îndemână, iar opțiunile de pachete turistice, nenumărate. Dacă nu vrei să mergi pe litoralul românesc, ai două opțiuni extrem de la îndemână, Bulgaria și Grecia.

Dar, stai! Nu te grăbi să dai banii pe un pachet turistic, până nu ai toate datele. Știm că ai prefera să mergi cu mașina personală, de aceea este extrem de important să vezi cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria. Zilele astea, după cum deja știi, costul carburanților a crescut, peste tot, chiar și în Bulgaria și Grecia, mai ales pe teritoriul elen, unde oricum era mai scump și înainte. Deci, hai să vedem câți bani vei scoate din buzunar, în funcție de destinație.

Cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria? Câți bani din buget trebuie să aloci

Nu ești mână largă, și nici nu dispui de vreo moștenire de la mătușa Tamara, am înțeles. Revenim la plan, care este, așa cum spuneam, important. Dacă te decizi să-ți pui familia în mașina personală și să pleci spre Bulgaria sau Grecia, combustibilul este un element important.

Un mod simplu de afla cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria, sunt așa-numitele agregate de costuri. De exemplu, la o căutare pe un astfel de site, am aflat că de la București și până Nessebar, cu un parcurs total de 363.4 km, în aproape 5 ore, vei cheltui între 36 și 52 de euro, ținând cont că prețul pentru motorină variază între 3.29 și 3.58 leva, în funcție de operator. Dacă luăm primul cost, de 36 de euro, iar cotația este de 1.95583 leva pentru un euro, ați plăti cam 71 de leva.

Acum, dacă te-ai hotărât pentru Grecia, și mergi, de exemplu, în Thassos, aici lucrurile se schimbă total. Plecând din București, faci aproximativ 8 ore și 20 de minute, pe o distanță de 567.9 km, până la Keramoti.

În acest caz costurile se ridică undeva între 85 și 122 de euro. Din Keramoti, mai mergi, pentru 35 de minute, cu feribotul, iar în acest caz costul este între 3 și 4 euro, până la destinația finală, Thasos.

Calculul final, luând primul cost, ar fi de 88 de euro. Dcă luăm valoarea maximă, ar fi 125 de euro. Reamintm că la momentul la care scriem acest material, prețul la motorină, de exemplu, este între 1.911 și 1.943 euro pe litru, iar la benzină, de la 1,289 la 2,679 euro pe litru.

Nu uita de plan! Vezi care sunt cele mai scurte trasee și zonele pe care trebuie să le eviți

Știm, suntem puțin agasanți că tot vorbim de plan, dar, după cum vezi, este extrem de important. Dacă am aflat, în principiu, cât costă drumul cu mașina până în Grecia sau Bulgaria, este momentul pentru alte informații, și anume care sunt cele mai scurte trasee și zonele pe care trebuie să le eviți.

Ai să zici că nu contează, că ești cu mașina personală. Nu te grăbești foarte tare și mai vrei să vezi un peisaj, pe ici, pe colo, la câte o oprire. Da, ai dreptate, dar totuși, în funcție de ziua în care pleci, există riscul să dai peste aglomerație, iar drumul tău să devină un coșmar sub soarele torid al acestor zile. Așa că, zicem noi, este bine să știi care sunt cele mai scurte trasee și zonele pe care trebuie să le eviți.

Ne-am luat ca țintă Grecia. Este bine de știut că de la București până la granița cu Grecia sunt doar 370 de kilometri. Am putea spune că este o distanță care poate fi parcursă fără probleme de oricine într-un timp destul de scurt. Dacă stațiunea este Thassos, nu prea există alternative, de ajuns mai repede, după cum vă spuneam mai devreme.

Când vine vorba de drumul cu mașina personală, singurul loc prin care vei circula este Drumul european E 79. Este drumul care face parte din rețeaua internațională de drumuri E, care începe în Miskolc, Ungaria și se termină în Salonic, Grecia, traversând România și Bulgaria. Drumul, per total, are o lungime de 1.300 km. Așadar pe E79 vei merge până la Salonic, de-acolo intrând pe șoselele elene.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Clătite de post. Cea mai gustoasă rețetă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro