Cât costă cazarea în cel mai ieftin hotel din lume. Ai televizor, Wi-Fi și aer conditionat la banii aceștia

de: Ana Chivu
02 07. 2022

În orașul Haikou a fost construit cel mai ieftin hotel din lume. Aici poți să găsești condiții bune la prețuri extrem de avantajoase pentru majoritatea oamenilor. Cu siguranță cei care se gândesc să călătorească pentru o perioadă mai lungă pot să se cazeze aici fără grijă. Turiștii sunt extrem de încântați de cele găsite acolo, mai cu seamă că poți obține un spațiu decent cu televizor, Wi-Fi, aer condiționat și o masă pliantă. Cât costă o noapte aici? Turiștii care au trecut pe aici au rămas surprinși când au văzut lista prețurilor.

Cea mai ieftină cazare din lume: cât trebuie să plătești pentru o noapte?

În orașul Haikou din provincia chineză Hainan a fost construit cel mai ieftin hotel din lume. Acesta a devenit cunoscut pentru prețurile extrem de avantajoase pe care le oferă. Turiștii au aici la dispoziție un spațiu de cazare cu TV, Wi-Fi, aer condiționat și o masă pliantă la prețul de doar 10 dolari pe noapte.

Desigur că mai convenabil pentru bugetul majorității nu poate să fie, dar mai confortabil da. Hotelul nu este construit din camere, ci din spații celulare de dimensiunile unui pat.

Turiștii care adoră să se plimbe și nu sunt pretențioși cu privire la locul în care dorm sunt mulțumiți de astfel de condiții, mai cu seamă că nu petrec prea mult timp în cameră. Aici nu ai loc pentru a sta culcat pe un așternut. Întregul hotel este construit pe o suprafață de 200 mp și are o capacitate de 26 de locuri.

Acestea sunt amenajate în spații celulare pe două nivele. Cei care aleg să stea aici au la dispoziție două grupuri sanitare comune, câte unul la fiecare extremitate a construcției. De asemenea, există și o sală mică pentru servirea mesei pe care o ai la pachet.

Cu toate astea, există apă caldă pentru persoanele cazate aici. Hotelul a înregistrat un succes în primă fază, motiv pentru care este posibil ca astfel de locuri să se mai construiască. Mai mult decât atât, nu este exclus ca alte zone să preia modelul și să deschidă o afacere asemănătoare.

Cele mai ieftine hoteluri de 5 stele din lume

O vacanță în străinătate poate da peste cap bugetul unei familii, mai cu seamă dacă vrei totuși să te bucuri de condiții bune. Publicația Top Dollar a realizat o hartă cu cele mai ieftine hoteluri de 5 stele din lume.

Oamenii pot să găsească locuri pentru care nu trebuie să plătească atât de mult în Asia și Oceania, unde o noapte de cazare costă 28 de dolari. Printre cele mai ieftine se numără și Hotelul 1970 Posada Guadalajara, Curio Collection by Hilton din Guadalajara, Mexic.

Prețul pentru o noapte este de 79 de dolari. De asemenea, în America de Sud cel mai ieftin hotel este NH Collection Bogota WTC Royal din Bogota, Columbia. O noapte petrecută aici începe de la 42 de dolari.