Cât costă 1 metru pătrat de pământ extravilan lângă București. Prețurile comunelor din Ilfov

Care este prețul unui metru pătrat de pământ extravilan lângă București

Cei care visează să locuiască la casă pot considera drept o soluție inspirată achiziționarea uneia sau construirea pe un teren extravilan. Și pentru că majoritatea își doresc să fie aproape de Capitală, prețurile comunelor din Ilfov ar putea fi tentante. Află cât costă 1 metru pătrat de pământ extravilan lângă București.

Românii se mută la casă și renunță la apartamentele la bloc

Pandemia i-a determinat pe mulți să ia în considerare o locuință cu grădină. Izolați între patru pereți, românii au început să se orienteze către casele la curte. Acesta este și motivul pentru care a crescut interesul asupra terenurilor din Ilfov. Specialiștii consideră că cererea crescută pentru terenuri intravilane și extravilane a făcut ca prețurile să nu scadă, deci nu poate fi vorba despre o perioadă bună pentru investiții. Cu toate acestea, ele rămân accesibile pentru cei care au decis să facă unele economii, dar și pentru doritorii de liniște și intimitate în confortul propriului cămin.

Un interes crescut a fost remarcat în cazul terenurilor intravilane din București. Românii își doresc case în cartiere precum Apărătorii Patriei, Bucureștii Noi sau Dămăroaia. Totuși, acestea au prețuri destul de piperate, mulți alegând să se orienteze către terenurile extravilane din zona de Centură. În cazul acestora, prețurile sunt mult mai accesibile pentru viitorii cumpărători. Prețul mediu pentru un metru pătrat extravilan în București poate ajunge până la 94 de euro, potrivit imobiliare.ro.

Ce preț are un metru pătrat de pământ extravilan lângă București

În zona Afumați, ofertele disponibile pe platforma citată anterior sunt accesibile. Suma medie pentru un metru pătrat de pământ ajunge la aproximativ 12 euro. Cei care iau în calcul construcția unei case, trebuie să știe că transformarea terenului în unul intravilan necesită o procedură complexă. Acesta este și motivul pentru care cei interesați preferă să facă achiziții imobiliare de la persoane sau firme cu experiență.

Corbeanca este o zonă limitrofă a Bucureștiului cunoscută în special datorită vedetelor care au ales să locuiască aici. Prețurile terenurilor extravilane sunt ușor mai mari aici. Un metru pătrat poate ajunge la aproximativ 15 euro, în medie. Totodată, la acest preț indicat de specialiști se pot adăuga costuri suplimentare. În funcție de locația exactă, suprafața achiziționată, modul în care este configurat terenul sau accesul la căile principale, prețurile diferă.

Orașul Otopeni este unul dintre cele mai costisitoare în privința achiziției de terenuri extravilane. Cei care visează să ajungă într-o clipă la aeroport trebuie să știe că un metru pătrat de pământ în Otopeni poate ajunge la 50 de euro, în medie. În cazul terenurilor intravilane, specialiștii susțin că prețurile urcă până la 150-200 de euro pe metru pătrat, mai ales în zonele cu acces la utilități.

Aproape la fel de scumpe sunt și terenurile din zona de sud a Bucureștiului. Popești Leordeni se poate mândri cu o dezvoltare imobiliară fulminantă în ultimii ani, fapt ce a dus și la creșterea prețurilor. Un metru pătrat de teren extravilan ajunge până la 40 de euro. De asemenea, în localitatea Brănești, cei interesați de achiziția unui teren trebuie să știe că metrul pătrat poate atinge 43 de euro, în medie. Totuși, viitori proprietari pot lua în calcul o zonă liniștită și la distanță de Capitala agitată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI