Cât balsam de rufe se pune în maşina de spălat. Aşa nu mai faci risipă şi nici nu te îmbolnăveşti

Cât balsam de rufe se pune în maşina de spălat. Aşa nu mai faci risipă şi nici nu te îmbolnăveşti
Cât detergent trebuie să pui în mașina de spălat?

Gospodinele cu siguranță s-au confruntat cu această problemă. Uneori ai senzația că nu este destul detergent, iar alteori crezi că pui prea mult și că asta va face rău pieselor tale vestimentare. Nu trebuie să faci risipă mai ales în aceste vremuri. Există o doză potrivită cu care să măsori produsul de care ai nevoie. Este necesar să fii atent la acest detaliu pentru ca hainele tale să fie pufoase, curate și fără pete.

Truc pentru mașina de spălat: cât balsam trebuie să pui?

Toată lumea își dorește haine plăcute la atingere, pufoase, curate și mai ales și cu un miros plăcut. Pe piață există nenumărate produse care te ajută să te bucuri de aceste lucruri, dar contează foarte mult și cum dozezi detergentul sau balsamul.

Soluția este să fii atent la cât de multe piese vestimentare ai în mașină și la programul folosit. Balsamul protejează hainele de frecarea fibrelor, iar în timpul spălării sunt ferite. Parfumul țesăturii se va păstra un timp îndelungat, iar ele vor fi moi la atingere.

Este de ajuns să pui două capace pline de produs la o mașină aproape întreagă. Dacă alegi să pui mai multe rufe, adaugă încă o jumătate de capac sau chiar unul întreg. Același lucru este valabil și pentru detergent. Nu exagera cu acesta pentru că are particule care pot rămâne în cele din urmă pe haine sau care pot produse pete.

Testează mai multe produse

Este necesar să testezi mai multe tipuri și mai multe opțiuni ale mașinii de spălat până să stabilești care este cel mai potrivit mod de a acționa când vine vorba de haine. Multe din piesele vestimentare din ziua de azi sunt foarte pretențioase ca material sau țesătura și riscă să se distrugă mai rapid.

Cu siguranță nu vrei să îți achiziționezi haine noi pentru garderoba ta, mai cu seamă în aceste vremuri când scumpirile pare că nu se mai opresc. Specialiștii indică și să te uiți cu atenție pe etichetele lor și să iei aminte recomandările găsite din partea producătorilor lor. Respectă pașii de mai jos și nu vei mai avea deloc probleme.

Doi pași importanți:

  • Dozează balsamul cu ajutorul capacului recipientului și toarnă soluția în compartimentul destinat, aflat în cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală lângă zona pentru detergent.
  • Calculează cantitatea de rufe, astfel încât să ții cont că la o încărcătură de 4-5 kg sunt necesari 35 ml. Pe măsură ce cantitatea este mai mare, adaugă mai mult balsam.