Cât alcool conține, de fapt, berea fără alcool. După câte ore poți conduce mașina, dacă ai băut un pahar
Berea fără alcool, denumită adesea bere „non-alcoolică”, nu este complet lipsită de alcool. În general, conținutul de alcool din această bere variază, dar în majoritatea cazurilor este foarte scăzut. Iată cât alcool conține, de fapt, berea fără alcool și ce trebuie să știe șoferii.
Cât alcool se găsește în berea fără alcool
Berea este una dintre cele mai populare băuturi alcoolice, mai ales în sezonul cald. Aceasta se obține prin fermentația a patru produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Există și bere fără alcool, dar care, de fapt, conține alcool, dar într-o cantitate destul de mică, însă șoferii care sunt tentați să consume o bere fără alcool trebui să se gândească bine înainte de a se urca la volan.
Conform legislaţiei în vigoare, pentru a primi eticheta de bere fără alcool, o bere trebuie să conţină cel mult 0,5% alcool. Astfel, majoritatea berilor fără alcool conțin până la 0,5% alcool pe volum. Dacă un șofer consumă o singură bere fără alcool și se urcă la volan, cel mai probabil nu va rămâne fără permisul de conducere. Dar dacă va consuma mai multe astfel de beri, sunt șanse mari să îi influențeze alcoolemia în sânge și să aibă probleme cu autoritățile.
Procesul de producție
Berea fără alcool este o alternativă populară pentru cei care doresc să reducă consumul de alcool, dar doresc totuși să se bucure de gustul berii.
Berea fără alcool este produsă fie prin eliminarea alcoolului din berea obișnuită, fie prin fermentarea limitată pentru a preveni formarea alcoolului în cantități semnificative.
Metodele includ distilarea la temperaturi scăzute, filtrarea prin membrane speciale și fermentația controlată.
Istoria berii
În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că berea a apărut acum circa 6.000 de ani, venind cel mai probabil de la o bucată de pâine care s-a udat accidental și a început să fermenteze. Apoi a fost observată de omul care a si gustat-o si a repetat controlat femnomenul, ajungând mai târziu într-o calitate mai bună si tot mai bună.
Această descoperire a avut loc de mai multe ori și în mai multe locuri în istoria omenirii, așa că nu se poate stabili cu certitudine unde anume a fermentat pentru prima data berea. Cele mai vechi urme de bere, care provin din anii 3.500-2.900 Î.Hr., au fost descoperite în Tepe, Mesopotamia (astăzi în Iranul de vest).
În Evul Mediu, berea era cea mai întâlnită băutură. Călugării catolici din nordul Europei și-au dat seama că datorită ingredientelor sale naturale, berea poate să fie considerată un aliment desăvârșit pentru perioada postului. Fiecare mănăstire s-a specializat în producerea unei beri cu o anumită aromă.