Cât a plătit un român pe o bere în Mykonos, în 2023. Preţul e revoltător, cât costă un gyros

de: Stan Nicu
02 08. 2023

Românii dau iama vară de vară în Grecia, unde, potrivit celor mai mulți, serviciile, dar și prețurile sunt cu mult peste Litoralul românesc. Nu toți românii au aceași părere. Cât a plătit un român pe o bere în Mykonos, în 2023. Preţul e revoltător, cât costă un gyros.

Cât a costat pe insula Mykonos o bere și un gyros. Românul regretă și acum că s-a așezat la masă

Insula Mykonos din Grecia este cunoscută nu numai pentru plajele superbe, dar și pentru prețurile mari, fiind recunoscută ca și insula milionarilor.

Astfel, mulți dintre românii care ajung acolo nu sunt pregătiți din punct de vedere financiar și mai mult se plimbă pe străduțe și fac poze.

Nota de plata a romanului

Cât costă o bere în Mykonos

Cei care se încumetă să ia masa în vreunul din restaurantele din zonă sunt complet dezamăgiți de prețurile uriașe. Un turist român care n-a crezut că e chiar atât de scump, a luat loc la o terasă și a comandat două beri și două gyros, preparat local renumit.

Probabil că omului îi pare rău și acum după ce a văzut nota de plată. Berea a costat 9 euro, iar gyros-ul 7 euro, total 35 de euro.

Chiar și așa, insula este luată cu asalt în fiecare zi de curioși, care vor să vadă măcar o dată cu ochii lor insula pe care trag toți milionarii lumii. Exemplificator este videoclipul pe care l-a postat o turistă din Marea Britanie pe contul ei de TokTok.

O porție banală de paste costă 44 de euro

Astfel, aceasta a scris că pastele banale comandate la un cunoscut bar de pe o plajă din Mykonos au costat 44 de euro.

De asemenea, într-un alt videoclip postat de un alt turist, se poate vedea cum un grup întreg s-a adunat la un bar de pe plajă. Cu toții și-au cumpărat doar o porție de paste, cele mai ieftine, la fiecare revenindu-le câte o pastă din acel platou.

Videoclipul face astfelhaz de necaz, vrând să demonstreze că cei mai mulți nu sunt de acord cu prețurile mari.

”Vrei și tu Mykonos?/ Cine vrea să mănânce să meargă în Creta/ Oricum sunt pizzerii bune în Corint”, sunt doar câteva dintre zecile de comentariile la postările de pe TikTok.

Cine preferă Insula Mykonos pentru vacanță

Insula Mykonos este una din destinatiile scumpe ale Greciei, cam pe aceeași treaptă cu Insula Ibiza, datorita atmosferei speciale si a distracției nocturne, precum și datorită comunităților de gay care o aleg ca destinatie de vacanșă.

Nu în ultimul rând, Mykonos și Chora sunt principalele așezări de pe insulă, acestea beneficiind de case albe,  biserici și mori de vânt.