Cât a ajuns să coste un mic la Dedulești: “Doamne ferește, nu mai oprim acolo”

de: Daoud Andra
23 09. 2024

Popasul de la Dedulești este unul dintre cele mai cunoscute locuri din țară unde se mănâncă mici și nu numai. Locul de pe Dealul Negru, aflat între orașele Pitești și Râmnicu Vâlcea, este mereu aglomerat, iar fumul de la grătare le face multora poftă să oprească acolo. Cât costă un mic de la Dedulești, în 2024.

Ce preț au micii de la Dedulești în 2024

Micii se numără printre mâncărurile care nu lipsesc de pe mesele românilor la grătare, dar și în diferite alte ocazii. Atunci când fac drumuri lungi și opresc la un popas pentru a mânca, una dintre variantele cele mai rapide și la îndemână pentru români este să comande o porție de mici cu muștar.

Unul dintre cele mai renumite locuri unde se mănâncă mici este popasul de la Dedulești. În localitatea de pe Dealul Negru, se află amenajat un popas cu grătare, unde se fac mici non-stop. Parcările de pe marginea drumului sunt tot timpul pline, iar micilor li s-a dus vestea în toată România.

Cererea mare a influențat și prețurile de-a lungul timpului, iar în 2024, un mic a ajuns să coste nu mai puțin de 8 lei. Astfel, pentru o porție de 3 mici, românii care mănâncă la Dedulești scot din buzunar 24 de lei, la care se adaugă costul pentru băutură.

Părerile despre micii de la Dedulești sunt împărțite

În secțiunea de comentarii a unui filmuleț publicat pe rețelele de socializare, în legătură cu micii de la Dedulești, românii au avut păreri împărțite. Mulți sunt de părere că micii nu mai sunt atât de buni și că doar renumele a rămas din ei. De asemenea, unii s-au plâns că prețul este nejustificat de mare pentru calitatea micilor și că sunt multe alte locuri în România unde aceștia au un gust mai bun.

”Doar numele și reclama este de acei mici. Mici mai răi ca acolo nu am mâncat nicăieri”, ”Cine spune că la Dedulești sunt mici buni înseamnă că nu știe unde să mănânce mici buni”, ”Bravo lor, să-i facă și 12 lei dacă proștii se opresc la ei”, ”Doar numele. Au mici de 2 zile nevânduți și reîncălziți”, ”A rămas doar numele de ei! Orice cârciumă de pe marginea șușelii are friptură mai bună ca la Dedulești”, ”Doamne ferește, nu mai oprim acolo” – au fost câteva dintre comentariile de la postare.

În București, sunt câteva locuri renumite pentru mici. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt La Cocoșatu și în Piața Obor.