Cât a ajuns să coste o ciorbă la restaurantele de pe litoralul românesc, în iunie 2023. Preţurile nu sunt deloc mici

de: Ioana Bucur
02 06. 2023

Minivacanța de 1 iunie și Rusalii a început cu cozi uriașe spre stațiunile de la malul mării. Dacă prețurile cazărilor sunt încă mici, turiștii au avut parte de surprize nu tocmai plăcute în momentul în care au vrut să mănânce. Cât a ajuns să coste o ciorbă la restaurantele de pe litoralul românesc, în iunie 2023. Preţurile nu sunt deloc mici.

Cât costă o ciorbă la restaurantele de pe litoralul românesc, în iunie 2023

Foarte mulți români au ales să profite de zilele libere de la stat și au transformat minivacanața de 1 iunie și Rusalii în primul concediu pe litoralul românesc al Mării Negre. Hotelierii și proprietarii de restaurante și localuri s-au pregătit pentru valul uriaș de turiști, în condițiile în care, în această perioadă se desfășoară prima etapă a programului „Litoralul pentru toți”.

Dacă tarifele la cazare nu au crescut, în restaurante, situația este cu totul diferită, prețurile fiind destul de mari în comparație cu cele de anul trecut. Astfel, dacă într-un local de tipul „împinge tava” din Eforie Nord, o ciorbă costă în jur de 20 de lei, la un restaurant, prețul pentru același preparat ajunge și la 35 de lei.

Într-unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Agigea, clienții trebuie să plătească în jur de o sută de lei pentru un platou combinat cu fructe de mare pentru două persoane. Varianta mai mare, pentru cinci persoane, poate ajunge până la 200 de lei.

Te-ar putea interesa și: Stațiunea din România unde toți clienții sunt mulțumiți. O găsești pe litoralul românesc! Numele surpriză

Unde sunt prețurile cele mai mari

O porție de hamsii prăjite costă cel puțin 25 de pentru 200 de grame, în preț fiind inclus și mujdeiul. În aceeași zonă, la un alt local, același preparat, la care se adaugă și o garnitură de mămăligă pe plită, costă 36 de lei, pentru 200 de grame.

Surprizele cele mai mari rămân în Mamaia, stațiunea ce atrage cei mai mulți turiști. Acolo, o porție de mititei și cartofi prăjiți costă în jur de 40 de lei, borșul de pește este 35 de lei, iar o simplă mămăligă cu brânză va scoate din buzunarul oamenilor 32 de lei.

Te-ar putea interesa și: Stațiunea din România care a devenit un șantier în plin sezon estival. E un coșmar pentru oameni