Cât a ajuns să coste o cafea în Aeroportul Otopeni. Prețurile au luat-o complet razna vara aceasta

de: Ionuț Vieru
17 07. 2024

Cu toții știm că prețurile alimentelor în aeroport este mult mai mare față de cele normale, dar vara aceasta, prețurile au luat-o complet razna, spun turiștii. Un simplu covrig costă minim 10 lei!

Prețuri uriașe la Aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni din București devine punctul de tranzitare pentru mii de turiști în fiecare zi. Unii petrec aici ore în șir, așteptând pentru zborul lor, motiv pentru care sunt nevoiți să cumpere apă sau alte alimente.

Un român recent întors dintr-o vacanță în Grecia, Corfu, a decis să împartă experiența neplăcută pe care a avut-o în aeroport. Acesta a comparat prețurile din România cu cele din Grecia, iar diferențele sunt semnificative.

Pe lângă faptul că nu a avut parte de aer condiționat, a fost nevoit să plătească 9,5 lei pentru o sticlă de apă la 0,5 litri. Un suc Nestea de 0,4 litri costă 13 lei, iar o felie de pizza 35 de lei.

Pentru o simplă cafea trebuie să scoți din buzunar 25 de lei, iar pentru mâncare mult mai mult. Un hotdog costă 60 de lei, în timp ce prețul covrigilor pleacă de la 10 lei.

„În schimb, la terminalul plecări din insula Corfu, Grecia, diferențele sunt notabile: aer condiționat funcțional, mai multe scaune disponibile, curățenie exemplară, inclusiv la grupurile sanitare.

Prețurile la produse de bază sunt mult mai accesibile: o apă de 0,5 litri costă 60 de cenți (2,8 lei), o pizza întreagă 6,5 euro și o cafea 1,5 euro. De asememea, nu sunt problemele legate de aglomerație și disconfort termic”, a mai spus turistul.

Fără aer condiţionat pe Aeroportul Otopeni, în plină caniculă

La sfârșitul lunii iunie, Aeroportul Internațional Henri Coandă a rămas fără aer condiționat, după ce sistemul de ventilaţie a cedat, iar pasagerii care plecau sau soseau pe aeroport au avut de îndurat temperaturi de până la 31 de grade Celsius.

Compania Națională Aeroporturi București a primit o amendă de 10.000 de lei din partea ANPC, în urma unui control efectuat.

Motivul amenzii a fost disfuncționalitatea sistemului de ventilație, iar ANPC a impus companiei rezolvarea problemei în termen de 48 de ore.

„În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii care semnalau defecţiuni la sistemul de ventilaţie din Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi a temperaturilor caniculare din aceste zile, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat un control operativ la acest obiectiv gestionat de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Verificările au confirmat existenţa unei temperaturi ambientale peste limita normală, respectiv între 24-31 grade Celsius în zonele terminalelor Plecări şi Sosiri, precum şi în saloanele din zona internaţională Schengen şi non-Schengen”, au precizat reprezentanţii ANPC.