Cascada Niagara, luminată în culorile steagului României de Ziua Națională

Ziua Națională a Româniai la Cascada Niagara

Ziua Națională a României, de 1 decembrie, este sărbătorită peste tot în lume. Indiferent de ce colț al lumii vorbim, românii sărbătoresc această zi cu fast și în moduri inedite. Drapelul României, de Ziua Națională a ajuns și la granița dintre Canada și Statele Unite ale Americii. Vizitatorii pot vedea drapelul României pe celebra Cascada Niagara.

Ziua Națională la Cascada Niagara

Potrivit Accent Montreal, Cascada Niagara, pe tot parcursul zilei de astăzi, 1 decembrie,  va fi iluminată în albastru, galben și roșu, culorile steagului românesc, pentru Ziua Națională a României.

Conform oficialilor, evenimentul a fost posibil cu ajutorul Ambasadei României în Ontario și a unei emisiuni TV locale dedicate comunității românești din Canada, ambele convingând Comisia Parcurilor Niagara să ofere acest cadou simbolic românilor de pretutindeni pe 1 decembrie. Inițiatorul proiectului este Radu Dudnic, realizatorul unei emisiunii la uun post de televiziune locac, din diaspora românească din Ontario.

Cei care doresc să vadă spectacolul de lumini revărstat peste Cascada Niagara, pot urmări acest moment pe site-ul dedicat celebrei Cascade Niagara. Românii au putut vedea evenimentul marți, între 21.45 și 22.00, ora locală. Anul 2020 ete al treilea an când Cascada Niagara este îmbrăcată în culorile drapelului românesc.

Un alt moment când Cascada Niagara a fost luminată în culorile României, a fost anul 2017. Mai exact în februarie, moment în care în România se manifesta pe străzi împotriva celebrei Ordonanțe 13. Atunci momentul a fost ca semn de solidaritate cu ceea ce se întâmpla la București și în alte orașe din țară.

Cascada Niagara, o minune a lumii

În fiecare seară, începând cu amurgul, Cascada  este transformată într-o capodoperă incredibilă, multicoloră, cu apă și lumină. Luminile speciale sunt adăpostite în Turnul Iluminării, lângă Queen Victoria Place. Turnul este situat pe acoperișul Table Rock Center, la marginea cascadei Horseshoe. Este poziționat adânc în defileul Niagara, vizavi de Cascada Americană.

Împreună, aceste lumini funcționează pentru a crea o vedere uluitoare care nu trebuie ratată. Căderile de apă sunt, de asemenea, aprinse în culori personalizate pentru durate scurte pentru a marca date semnificative în sprijinul cauzelor caritabile. Iluminările speciale de culoare sunt oferite cu ajutorul celor de la The Niagara Falls Illumination Board.

Această minune a lumii, Cascada Niagara este formată dintr-un grup de trei cascade de la capătul sudic al defileului Niagara. Cascada se întinde pe granița dintre provincia Ontario din Canada și statul New York din Statele Unite. În fiecare an mii de vizitatori se duc acolo pentru a admira căderile imense de apă și spectacolul de lumini oferit aproape în fiecare weekend.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI