Casa în care a crescut Emma Răducanu a devenit atracție în cartierul ei. Ce afaceri are tatăl sportivei

de: Ștefan R. Apostol
13 09. 2021

Turneul de Grand Slam US Open s-a încheiat, și cum era de așteptat noul fenomen în tenisul mondial a câștigat finala. Emma Răducanu, la cei 18 ani, a devenit principalul subiect de discuție la nivel mondial. Britanica, cu origini românești, a urcat pe podiumul american, devenind cea mai tânără câștigătoare a acestui turneu important.

Emma Răducanu, noul fenomen din tenisul mondial

În 2017 se auzea pentru prima dată de numele tinerei de 18 ani, astăzi marea câștigătoare de la US Open. Atunci, la 14 ani, britanică cu origini românești juca pentru prima dată la Wimbledon. Un an mai târziu, în drumul ei spre un sfert de finală la simplu la fete de la Wimbledon, Emma Răducanu avea o victorie în primul tur în fața americancei Gabriella Price.

Emma Răducanu, s-a născut la Toronto, cu un tată român și o mamă de origine chineză, dar care a venit în Marea Britanie la vârsta de doi ani. Odată ajunsă în Anglia, Emma Răducanu de la vârsta de 5 ani, mulți o vedeau ca pe o viitoare vedetă mondială de tenis.

„Emma purta conversații cu antrenorii. Nu ne-a venit să credem. Îmi amintesc că m-am gândit că o vom vedea într-o zi la Wimbledon.”, a declarat pentru TheGuardian, profesorul său de atunci, Rebecca Rodger.

Dar părinții ei au preferat să se concentreze asupra studiilor. Emma a jucat foarte puțin în ultimii doi ani din cauza pandemiei și a pregătirii pentru examene. De asemenea, și-a obținut bacalaureatul la Newstead Wood School din Orpington cu doar câteva săptămâni înainte de a fi încoronată la US Open.

Tânăra Emma Răducanu mai are legături cu România, datorită bunicii acesteia, despre care Emma declara recent:

”Bunica mea, Mamiya, locuiește încă în centrul Bucureștiului. Mă întorc de câteva ori pe an, rămân cu ea, o văd.

Este foarte frumos. Sincer, îmi place mâncarea. Adică mâncarea este incredibilă. Și gătitul bunicii mele este, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureștiul.”

Emma și familia locuiesc într-un orășel, la periferia Londrei

Alături de tatăl și mama ei, Emma Răducanu se muta în orașul Bromley de la periferia Londrei. Decizia de a se muta aici i-a aparținut tatălui, pentru a-și continua cariera în domeniul financiar. Cartierul în care locuiește Emma și familia sa este unul liniștit, ca mai toate cartierele din jurul Londrei.

Odată cu acensiunea tinerei în tenisul mondial a fost inevitabilă și popularitatea acesteia în rândul vecinilor din micuțul cartier din Bromley. Vecinii, care acum se mândresc cu acest lucru, spun că Emma și tatăl ei jucau tenis aproape în fiecare zi, pe strada din fața casei.

”Ea și tatăl ei băteau mingea de la unul la altul, în mijlocul străzii. Bine că nu i-a lovit vreo mașină. Probabil că din cauza pandemiei de COVID-19, terenurile de antrenament erau închise, așa că a trebuit să improvizeze.

Era afară în fiecare zi și se antrena cu tatăl ei, Ian. Sunt o familie adorabilă și sunt foarte mândră și încântată că se descurcă atât de bine. Toată strada e mândră de ea. E o fată fantastică și a muncit mult până să ajungă aici.”, a povestit o vecină pentru Daily Mail.

Tatăl Emmei, cel care de altfel a decis mutarea în Anglia, se numește Ian Răducanu, numele său real fiind Ion Răducanu. Atât tatăl, cât și mama Emmei, cu origini chineze, Renee, lucrează în industria financiară română și chineză.