Cartierul nou care apare în București. Va costa 50 de milioane de euro

Cartierul nou care apare în București. Va costa 50 de milioane de euro
Un nou cartier rezidențial în Sectorul 1 la Capitalei

Speedwell este o companie de investiții imobiliare belgiană cu active atât în România, cât și în Polonia. Se ocupă cu proiecte inedite de câțiva ani, cel puțin în București. În urmă cu 4 ani, compania anunța o investiție de 40 milioane de euro într-un proiect imobiliar mixt în România.

Drept la replică: 

„Speedwell alege să construiască proiecte rezidențiale care contribuie la crearea de comunități și urbanizarea zonelor alese, ușurând astfel presiunea de pe alte locații care nu mai pot sprijini cererea ridicată pentru locuințe.

Mai mult decât atât, Proiectul nu este unul “masiv”, așa cum a fost prezentat în Articol, ci, dimpotrivă, va conține un mix de unități de tip townhouse și clădiri de apartamente cu regim redus de înălțime de P + 3.

Vor fi în total 360 de unități in clădiri cu înălțime redusă, în concordanță cu construcțiile deja existente în zonă, dezvoltate pe o suprafață de 5,6 hectare.

Această dispunere are scopul de a crea un proiect aerisit cu clădiri răsfirate, în care accentul este pus pe confortul comunității, atât din cadrul The Meadows, cât și a celei deja existente în cartier.”, a transmis compania Speedwell.

Știre inițială:

Speedwell investește în imobiliare în România

La acel moment, dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwel anunța investiția într-un proiect mixt în orașul Cluj-Napoca. Proiectul Record Park Cluj-Napoca a fost dezvoltat pe un teren de 17.000 mp care include 236 de apartamente, 12.000 mp de birouri, 1.000 mp de spații comerciale și 7.000 mp de spații verzi.

Compania preciza la acel moment că a semnat contracte pentru 120 din cele 158 de apartamente în prima fază a proiectului, Record Park devenind astfel primul proiect al Speedwell în afara Capitalei.

Deși piața bucureșteană rămâne unul dintre principalele puncte de interes ale companiei, Speedwell continuă să analizeze și alte orașe secundare, precum Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Trei Brazi și Galați.

Tot în 2018, în București, Speedwell finaliza construcția turnului de birouri Unirii View și demara construcția proiectului rezidențial Triama Residence, format din 202 apartamente.

În plus, Speedwell achiziționa un teren de 70.000 mp în zona Băneasa pentru un nou complex rezidențial și de birouri de 25.000 mp cu caracteristici unice pentru piața bucureșteană. Ambele proiecte erau planificate să înceapă la jumătatea anului 2019.

Un nou cartier rezidențial în Sectorul 1 la Capitalei

Până în prezent, a dezvoltat proiecte în valoare de peste 600 de milioane de euro și mai are în pregătire altele de 400 de milioane de euro în Europa de Est. După finalizarea proiectelor anunțate în 2018, Speedwell anunță o nouă investiție, preponderent în Sectorul 1, care se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

Este vorba de un nou complex rezidențial, format din case și complexe de blocuri cu un regim redus de înălțime. Proiectul, denumit „The Meadows”, reprezintă un proiect rezidențial premium situat în nordul Bucureștiului.

Belgienii de la Speedwell au cumpărat un teren de 5,6 hectare în scopul dezvoltării acestui nou proiect rezidențial, „The Meadows”. Conceptul combină case de oraș și vile de apartamente cu regim de înălțime redus. Este situat pe malul lacului Grivița, în Sectorul 1 din București, situat pe strada Fabrica de Caramidă, foarte aproape de centrul orașului București și hub-urile de afaceri din nordul orașului.

„The Meadows va adăuga la cartierul actual un amestec de case de oraș, vile de apartamente mici cu regim de înălțime P + 3, facilități și spații verzi care includ o promenadă publică de-a lungul malului lacului.Suntem încântați să introducem acest nou concept pe piața rezidențială.

The Meadows combină teme recurente în proiectele noastre. Viață contemporană la standarde înalte, echilibru între viața profesională și cea privată, sustenabilitate și arhitectură de ultimă generație. Toate aceste atribute sunt puse în valoare de o locație unică, pe malul lacului Grivița. Un loc minunat pentru ca o nouă comunitate să se formeze și să se alăture celei existente.” declară Jan Demeyere, arhitect și co-fondator la Speedwell.

Speedwell propune un nou concept rezidențial cu 360 de unități

Complexul rezidențial anunțat de Speedwell va oferi un total de 360 de unități. Apartamentele construite vor fi cu una, două, trei și patru camere. Zona interioară va fi amenjată sub forma unei grădinii, cu mai multe puncte de odihnă și spații de joacă pentru copii.

Zona de parcare este prevăzută în subteran, astfel încât oamenii și copiii să se poată bucura de o plimbare sigură în interiorul comunității, se mai precizează în comunicat. „The Meadows” va fi dezvoltat în patru faze. Faza 1, pentru primele 15 case de oraș, va fi lansată spre vânzare în trimestrul 3 al anului 2022, urmând să fie finalizate și restul în următorul an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI