Carmen Iohannis versus Maria Băsescu. Care a fost Prima Doamnă a României mai îndrăzneaţă 

Carmen Iohannis versus Maria Băsescu. Care a fost Prima Doamnă a României mai îndrăzneaţă 
Ambele lucreaza cu stilisti personali

Carmen Iohannis a intrat rapid în atenția publicului larg, încă de când a devenit Prima Doamnă a României. Soția lui Klaus Iohannis s-a remarcat pentru stilul vestimentar pe care unii l-ar cataloga drept ieșit din comun și chiar îndrăzneț, având în vedere statutul ei.

Eleganță și stil. Maria Băsescu sau Carmen Iohannis?

Carmen Iohannis a avut, de-a lungul timpului, apariții care au atras deopotrivă critici și laude. Mulți au spus că nu se cade ca Prima Doamnă să apară cu fuste care să dezvăluie genunchii, în timp ce alții au lăudat curajul de a ieși din tiparele învechite. 

Deși mulți au criticat-o pe Carmen Iohannis din punct de vedere al vestimentației, spunând că au fost câteva ocazii în care nu s-a îmbrăcat adecvat evenimentului, au existat, în același timp, voci care au afirmat că eticheta și bunul gust nu țin de lungimea rochiei și anumite reguli trebuie lăsate în urmă. 

Pe de cealaltă parte, fosta Prima Doamnă, Maria Băsescu, a avut întotdeauna apariții extrem de conservatoare. Cu un stil și o eleganță aparte, soția fostului președinte a respectat mereu eticheta și regulile nescrise ale felului în care s-a îmbrăcat, ținând cont de statutul său.

De altfel, Maria Băsescu nu a atras niciodată critici. Vestimentația ei a fost întotdeauna potrivită pentru statutul și vârsta ei, iar criticii nu au avut prea multe de spus. Aceasta purta, la aparițiile publice, ținute sobre, majoritatea negre, fiind o mare admiratoare a creatoarei Liza Panait.

Soția fostului președinte nu a purtat niciodată fuste scurte sau decolteuri. S-a rezumat la compleuri elegante și ținute formale, iar culorile pe care le-a agreat au fost întotdeauna închise și cuminți.

Cea mai controversată Primă Doamnă

Nu același lucru se poate spune și despre actuala Primă Doamnă. De la rochii înflorate, la roz puternic, Carmen Iohannis are un stil aparte pe care nu ezită să îl etaleze. Profesoara se mândrește cu o siluetă care îi permite să poarte orice ținută și, așa cum s-a văzut, iubește rochiile cu imprimeuri puternice, culorile vii și ținutele mai puțin convenționale pentru statutul său.

Nu de puține ori a fost criticată pentru că a ales să poarte rochii fără mâneci sau că lungimea rochiei ori fustei a fost „inadecvată”, arătându-i genunchii. 

Ei bine, Carmen Iohannis lucrează cu stilista Andreea Tincu încă din 2015. Cele două colaborează și aleg împreună piesele vestimentare potrivite pentru stilul personal al soției președintelui.

Prima Doamnă nu este singura soție de președinte îndrăzneață sau chiar neconvențională. Soția președintelui francez Emmanuel Macron a fost, la rândul său, criticată pentru ținutele îndrăznețe pe care le-a purtat.

Și Melanie Trump și-a atras critici atunci când a ales să poarte rochii fără mâneci sau ținute care nu îi acoperă genunchii. Ea a fost aspru criticată când a apărut cu o fustă de 4.000 de dolari și pantofi stiletto pentru a planta un copac.

Așadar, Carmen Iohannis nu este singura Prima Doamnă care încalcă niște reguli de etichetă când vine vorba despre vestimentație. Timpurile se schimbă, iar regulile cu privire la statut și îmbrăcăminte suferă și ele modificări.