Carmen Iohannis, din nou în centrul atenției. Cum a apărut în mijlocul elevilor săi, rochia vaporoasă a făcut furori VIDEO

de: Andrei Simion
05 06. 2024

Carmen Iohannis, soția președintelui României, Klaus Iohannis, este o figură publică remarcabilă, cunoscută pentru eleganța și discreția sa. Născută pe 2 noiembrie 1960, în Reghin, județul Mureș, Carmen Iohannis a crescut și a fost educată într-un mediu care a pus accent pe valorile tradiționale și pe importanța educației.

Carmen Iohannis, alături de elevii săi

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul educațional, Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Prima Doamnă a României are un salariu lunar de 7.226 de lei, la care se adaugă un spor de 10% pentru activitatea de dirigintă. Așadar, calculând toate beneficiile bănești primite, soția liderului de la Cotroceni ajunge să câștige aproape 8.000 de lei pe lună.

Cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorită pe 1 iunie, Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a transmis un mesaj scurt pe rețelele sociale, alături de două fotografii cu elevii săi. În prima imagine poartă o rochie albastră cu flori, vaporoasă, care a atras toate privirile, iar cea de-a douaa ținută este ceva mai elegantă, de culoare gri (vezi GALERIA FOTO).

„Mulți ani frumoși copiilor și copilăriei!”, a scris soția președintelui Klaus Iohannis în mediul online.

Educație și carieră

Carmen Iohannis a absolvit Facultatea de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, specializându-se în limba engleză. După absolvire, a început să predea limba engleză la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde a devenit cunoscută și respectată pentru metodele sale de predare și pentru dedicarea față de elevi.

În ciuda poziției sale de Primă Doamnă a României, Carmen Iohannis a continuat să-și practice profesia de dascăl, alegând să rămână implicată în educația tinerilor.

Rolul de Primă Doamnă

În calitate de Primă Doamnă, Carmen Iohannis a avut un rol discret, dar semnificativ. Ea a fost mereu prezentă la evenimentele oficiale, însoțindu-l pe Klaus Iohannis în diverse vizite și întâlniri internaționale.

Carmen Iohannis s-a implicat activ în promovarea educației și a culturii, susținând numeroase proiecte și inițiative menite să sprijine tinerii și să promoveze valorile educaționale. De asemenea, a fost o susținătoare ferventă a voluntariatului și a implicării civice, încurajând prin exemplul personal participarea activă în comunitate.