Care va fi sfârşitul lui Putin, de fapt. Fostul șef al Serviciului Secret al Marii Britanii, detalii despre finalul liderului rus

Care va fi sfârşitul lui Putin, de fapt. Fostul șef al Serviciului Secret al Marii Britanii, detalii despre finalul liderului rus
Cand pica domnia lui Putin

Decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina a fost aspru criticată de comunitatea internațională. Liderul de la Kremlin a devenit cel mai urât șef de stat contemporan, fiind contestat chiar și de către cetățenii ruși. Ordinul său din dimineața de 24 februarie a șocat omenirea, mulți dorind să-l vadă înlocuit de la putere. Un expert MI6 a făcut dezvăluiri surprinzătoare despre președintele Rusiei.

Cine rupe tăcerea despre Vladimir Putin

Fostul șef al Serviciului britanic de Informații Externe a prezis că domnia lui Vladimir Putin se va încheia fie din cauza sănătății sale, fie din cauza intervenției unui alt grup de interese. Sir Richard Dearlove a vorbit, recent, despre sfârșitul mandatului de președinte al lui Putin, care, după părerea sa, este pe punctul de a se termina. Astfel, fie din cauza sănătății sale, fie prin intervenția unui alt grup de interese, dictatorul rus nu mai are viață lungă ca șef de stat. De asemenea, specialistul a precizat ce greșeală imensă a făcut liderul de la Kremlin în privința Ucrainei.

„La fel ca mulți dictatori mari, mă întreb dacă Putin se va bucura vreodată de beneficiile sau roadele câștigurilor sale dubios obținute. A făcut o greșeală îngrozitoare în privința Ucrainei. Care va fi sfârșitul este greu de prezis, dar Putin va ajunge într-un final neplăcut”, a spus Sir Richard Dearlove.

Rusia i-a găsit înlocuitor

Același expert britanic în servicii secrete a adus în discuție o întrebare care încă nu și-a găsit răspunsul. Fostul sef MI6 crede că, dacă se va întâmpla ceva cu Vladimir Putin, în locul său va veni Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Zvonurile că Putin are o sănătate precară au crescut încă de la începutul războiului Rusia-Ucraina, deși Kremlinul a negat, în mod repetat, astfel de sugestii. Au existat și discuții pe rețelele sociale între analiști despre un potențial succesor, în timp ce serviciile secrete ucrainene au susținut, în martie, că elitele ruse plănuiau să-l înlăture de la putere și să-l înlocuiască cu directorul Serviciului Federal de Securitate: Alexander Bortnikov.

Ce s-ar putea întâmpla în 2023

Dearlove a mai prezis, în timpul unui alt episod lansat în mai, că Vladimir Putin nu va mai fi președintele Rusiei până în 2023, din cauza problemelor sale de sănătate. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin (69 de ani) nu pare pregătit să lase frâiele pe mâna altcuiva. În 2021, acesta a semnat o lege care îi permite încă două mandate de șase ani după perioada sa actuală. Asta înseamnă că ar putea rămâne în funcție până în 2036.