Care este starea tinerei însărcinate atacate de urs la Brașov. Bărbatul care o însoțea va fi suspus unei intervenții chirurgicale complexe

de: Violeta Badea
23 09. 2024

Tânăra însărcinată, atacată duminică seară, 22 septembrie, de un urs pe o stradă din localitatea Crizbav, Brașov, este internată la Maternitatea din Brașov, unde starea sa este monitorizată atent. Sarcina nu este în pericol, însă fata a suferit mai multe răni în urma incidentului. În același atac, un bărbat de 68 de ani a fost grav rănit și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale complexe la Spitalul Județean din Brașov.

Tânăra însărcinată, în afara oricărui pericol

Adolescenta de 14 ani, care era însărcinată în momentul atacului, se află acum sub supraveghere medicală la Maternitatea din Brașov. Inițial, ea a fost transportată la Spitalul de Pediatrie pentru evaluarea rănilor, informează News.ro.

Medicii i-au efectuat o sutură la nivel lombar, acolo unde a suferit o plagă mai adâncă. Deși a fost rănită, tânăra a scăpat cu viață, iar sarcina nu este în pericol, conform evaluărilor medicale.

Reprezentanții spitalului au confirmat că fata a suferit mai multe zgârieturi și plăgi care nu îi pun viața în pericol. În acest moment, ea este monitorizată îndeaproape, însă nu prezintă complicații care ar putea afecta sarcina.

Bărbatul de 68 de ani, în stare gravă

Pe lângă tânăra însărcinată, un bărbat de 68 de ani a fost și el victima atacului ursului. Acesta a suferit răni serioase la nivelul feței și scalpului și a fost dus de urgență la Spitalul Județean din Brașov. Conform medicilor, el are mai multe plăgi adânci în zona feței și o luxație la umăr, în urma încercării de a scăpa de animal.

Luni dimineață, 23 septembrie, bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe, la care au participat chirurgi plasticieni și specialiști ORL. Operația este una complicată, dată fiind gravitatea rănilor suferite. Medicii sunt însă optimiști în privința șanselor de recuperare ale bărbatului, care va rămâne internat sub supravegherea specialiștilor.

Citește și Două persoane, atacate de un urs în județul Brașov. Printre victime, o adolescentă de 14 ani însărcinată în șase luni. A fost emis mesaj RO-alert!

Cum a avut loc atacul

Incidentul s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 19:00, pe strada Mare din localitatea Crizbav. Adolescenta mergea împreună cu cumnatul ei când au fost atacați de urs.

Speriat, bărbatul a sărit un gard pentru a se salva, însă tânăra, din cauza sarcinii, nu a reușit să facă același lucru. Animalul a zgâriat-o și i-a provocat mai multe plăgi, dar a fugit după ce fata a început să țipe.

După ce s-a îndepărtat de adolescentă, ursul a atacat o altă persoană din zonă, bărbatul de 68 de ani, care a suferit răni grave.

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a înțelege exact cum s-a petrecut incidentul și ce măsuri suplimentare trebuie luate pentru a preveni alte atacuri similare.

Citește și Cine te despăgubește dacă ești atacat de urs? Explicațiile unei avocate: „Totul începe cu depunerea unei cereri”!