Care este diferenţa dintre faina 000 şi cea 650. Multe gospodine nu ştiu ce să aleagă
În comerț sunt disponibile mai multe feluri de făină după cum am observat cu toții, însă puțini cunsc faptul că fiecare tip este special pentru a se prepara un anumit produs. De exmplu, care este diferenţa dintre faina 000 şi cea 650. Multe gospodine nu ştiu ce să aleagă.
Ce diferență este între făina 000 și cea 450. Nu bănuiai așa ceva
Mulți s-au întrebat atunci când au cumpărat acest aliment care este diferenţa dintre făina 000 şi cea 650. Astăzi îți vom dezvălui ce înseamnă, de fapt, codul de pe ambalajul pungilor de făină și la ce ne ajută el.
Alegerea făcută în neștiință de cauză ne poate da planurile din bucătărie peste cap atunci când vine vorba despre făină. Însă, lucrurile sunt cât se poate de simple.
Din punct de vedere nutritiv, cu cat făina este mai rafinată, mai procesată, adică mai slabă din punct de vedere nutritiv, cu atât codul de trei cifre de pe pachet este mai mic, tinzând spre 000.
Făina 650, cea mai puțin procesată
Astfel, făina cel mai puțin procesată existentă pe piața din România este cea cu codul cel maimare, repsetiv 650. Este mai închisă la culoare și are și conținutul cel mai mare de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului. Din acest motiv, fîina 650 se pretează cel mai bine la preparatul pâinii, aluatului de pizza, precumși la alte produse de panificatie similare ca textură.
Făina 550 este tipul ideal pentru prepararea produselor de patiserie, cum este foitajul, blaturile sau tarta.
Mai greu de găsit în majoritatea magazinelor din România, făina 450 poate fi folosita la diverse preparate de patiserie, biscuiți, torturi și prajituri.
000, cea mai rafinată făină
Cea mai fina, dar si cea mai rafinata dintre toate tipurile, faina 000 este excelenta pentru deserturi fine si pufoase, creme si alte preparate delicate. Faina 000 are cel mai mic continut de proteine.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui făină în pantofi
La capătul celalalt se regăsește făina 000, cea mai albă făină, dar care ca și tipul de făina 450, este albită cu ajutorul clorului.Făina 000 este excelentă pentru deserturi fine și pufoase, creme și alte preparate delicate. Făina 000 are cel mai mic conținut de proteine.
Acum că știi care este diferenţa dintre făina 000 şi cea 650 poți să alegi în cunoștință de cauză ce tip de produs vrei tu, pentru nevoile tale și ale familiei tale.