Care este cel mai murdar loc din bucătărie. Toți uită să curețe zona asta, sigur ți s-a întâmplat și ție
Este locul în care depozităm, preparăm și savurăm zi de zi mâncarea, ceea ce înseamnă că trebuie să fie mereu impecabil, când vine vorba despre curățenie. Cu toate că dedicăm mult timp și grijă igienizării corecte, există un colț care este de multe ori omis. Află, din rândurile de mai jos, care este cel mai murdar loc din bucătărie.
Cel mai murdar loc din bucătărie
Când vine momentul să facem curățenie, știm prea bine că cel mai mult timp ajunge să fie alocat bucătăriei. Având în vedere că este locul din casă în care depozităm și preparăm mâncarea pe care o punem pe masă pentru familie și musafiri, este important ca fiecare suprafață să fie foarte bine igienizată.
În general, când facem curățenie, ne concentrăm pe ștergerea blaturilor, mesei, aragazului și cuptorului, spălarea vaselor și a prosoapelor de bucătărie, îndepărtarea petelor de grăsime de pe aparatele electrocasnice și dulapuri, organizarea tuturor recipientelor în care depozităm alimentele și condimentele pe care le folosim cel mai des. Există însă un colț ce ajunge să fie omis de multe ori.
Este vorba despre scurgerea de la chiuvetă și un dispozitiv montat acolo, tot mai des întâlnit în ultimii ani: tocătorul de resturi alimentare. Dacă nu primesc îngrijirea de care au nevoie, acestea vor începe să emane un miros neplăcut.
Tocătorul de resturi alimentare se pune sub chiuvetă și este un ajutor de nădejde pentru gospodine. Poate toca inclusiv cojile și cotoarele fructelor și legumelor curățate, resturile de carne, iar lista continuă.
Te-ar putea interesa și: Obiectele din bucătărie pe care trebuie să le arunci imediat. Nu ai deloc nevoie de ele
Cum îl poți curăța
Pentru curățarea lui, nu vei avea nevoie decât de câteva ingrediente banale, ieftine și pe care, cel mai probabil, le ai deja în casă:
- o pereche de mănuși de cauciuc
- bicarbonat de sodiu
- lămâie
- apă fierbinte
- oțet alb distilat
Înainte de a-l curăța, dispozitivul trebuie scos din priză, pentru a elimina riscul să pornească în timpul operațiunii. Se verifică apoi cu atenție dacă există resturi mari de mâncare rămase în el. Dacă da, acestea se scot cu grijă, folosind mănușile de cauciuc.
Se presară din belșug bicarbonat de sodiu direct în scurgerea chiuvetei pentru a acoperi reziduurile. Dacă vrei să fii sigur că elimini orice urmă de miros neplăcut, poți turna și zeama stoarsă de la o lămâie. Se adaugă oțet și se lasă să acționeze în jur de zece minute, înainte de a se clăti cu apă fierbinte.
Te-ar putea interesa și: Ingredientul din bucătărie care este cel mai bun îngrășământ pentru roșiile din grădina ta. Face minuni și e ieftin