18 apr. 2021 | 12:54

Care este cel mai lung drum drept din România. O plăcere să conduci aici

Știri generale
Care este cel mai lung drum drept din România. O plăcere să conduci aici
„Autostrada 10” din Arabia Saudită este cel mai lung drum drept din lume

România are și lucruri frumoase, dar și lucruri rele. Principala problemă a României este infrastructura, mai ales când vorbim de autostrăzi, șosele, drumuri. Din fericire pentru șoferi există un drum pe care nu ar avea cum să se accidenteze. Este un drum drept de aproximativ 15,8 kilometri și, da, este în România.

Drumul european E70. locul unde nu poți fac accidente

Deși România suferă când vine vorba de infrastructură, totuși există un loc în care nu există riscul accidentărilor. Este vorba de drumul european E70, aflat între București și Alexandria. Porțiunea de drum despre care vorbim are 15, 8 kilometri și reprezintă o linie dreaptă.

Da, ați citit corect, este un drum pe două benzi, drept ca-n palmă. Odată intrat pe drumul european E70, și ajungi în dreptul localităților Drăgănești Vlașca și Vitănești, vei găsi acest drum perfect.

Locul ar putea fi raiul șoferilor pasionați de viteză, având în vedere cei 15, 8 kilometri de linie dreaptă. Deși ne putem mândri cu un astfel de drum, singurul de altfel, există la nivel mondial un adevărat record când vine vorba de cel mai drept drum din lume.

„Autostrada 10” din Arabia Saudită este cel mai lung drum drept din lume

Autostrada 10 din Arabia Saudită este cea mai lungă porțiune de drum complet drept din lume. Autostrada care se întinde de la Haradh la Al Batha are aproximativ 256 de kilometri și traversează deșertul Rub Al-Khali.

Anterior, autostrada Eyre din Australia deținea recordul cu aproximativ 146 de kilometri de drum drept, dar acum titlul este deținut de Arabia Saudită. Deși tentantă priveliștea, conducerea pe un drum drept de 250 de kilometri în linie dreaptă, poate deveni plictisitoare. Mai ales că pe toată porțiunea de drum nu ai altceva decât deșert.

Celebra Autostradă 10 a fost construit inițial ca un drum privat pentru King Fahd. Porțiunea autostrăzii 10 care leagă autostrada 75 din zona Haradh de autostrada 95 din vestul Arabiei Saudite are o lungime de 240 km. Trece prin deșert fără curbe la stânga sau la dreapta.

Intinderea super-dreaptă are un timp de conducere estimat de aproximativ 2 ore. Cu toate astea nu ai să vezi șoferii, cel puțin nu cei arabi, conducând cu viteze amețitoare pe celebra autostradă. Regulile de circulația, mai ales aici, sunt foarte drastice, iar temerarii care ar încerca asta pot fi amendați cu sume fabuloase.

Mai există o astfel de auostradă, mult mai mică decât Autostrada 10. Este vorba de Autostrada 85, care se intinde de la Jubail pe coasta Persei până la Turaif, la granița Iordaniei. Autostrada 85 are o lungime de 693 mile și ar dura mai mult de 9 ore pentru a conduce într-o singură etapă.

Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
David Beckham a câștigat lupta cu cele 150 și ia potul cel mare: 280 de milioane de euro dintr-un ”foc”!
Digisport.ro
Povestea fabuloasă a actorului care a ajuns frate cu propriul tată. A jucat în aproape 40 de filme și a murit pe scenă, în timpul unui spectacol
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
"Sleepy Don". Valuri de ironii după ce Trump a adormit la primul termen al procesului. Procuror: N-am mai auzit așa ceva până acum
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Digi24
Cum arătau Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu în 2012, la primul sezon Masterchef. Imagini de colecție
Unica.ro
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
Capital.ro
Reguli de aur pentru îngrijirea pomilor fructiferi. Așa te vei bucura de roade bogate și sănătoase
Antena 3
Lovitură de teatru pentru Antena 1! Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au semnat cu PRO TV
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI sunt AFECTAȚI. ANUNȚUL care schimbă DECIZIA din SEPTEMBRIE
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro