Care este cel mai bun pește de mâncat. Românii îl găsesc în magazinele Lidl și Kaufland

de: Ionuț Vieru
08 07. 2024

Peștele nu ar trebui să lipsească din meniul nostru. Este bogat în vitaminele A, D, E și B12, dar și minerale precum potasiu, grăsimi sănătoase, fosfor sau iod, dar care este cel mai bun pește? Ne spune medicul Vlad Ciurea.

Cea mai sănătoase carne de pește

Peștele este unul dintre alimentele de bază ale unei diete sănătoase. Ajută la dezvoltarea armonioasă a corpului uman și are efecte pozitive asupra sănătății noastre.

Reprezintă o sursă importantă de Omega – 3 și acizi grași, esențiali organismului nostru, în special inimii. Dar ce pește trebuie să alegem? Ei bine, dr. Vlad Ciurea ne recomandă să consumăm mereu pește sălbatic, nu cel de la crescătorie.

„Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai spus dr. Ciurea.

Beneficiile consumului de pește

Carnea de pește este foarte sănătoasă datorită conținutului ridicat de nutrienți și sunt perfecte pentru persoanele care vor să-și mențină greutate sunt control. Cum am precizat și anterior, este bogată în Omega-3, acizi grași, dar și proteine, necesare pentru dezvoltarea musculară.

Iată câteva beneficii ale consumului regulat de carne de pește:

  • Protejează vederea și sănătatea ochilor

Acizii grași și Omega-3 prezenți în carnea de pește previn apariția degenerării maculare și sunt o soluție pentru păstrarea vederii clare și a sănătății ochilor pe termen lung.

  • Perfecte pentru diete

Peștele este recomandat de nutriționiști persoanelor care vor să slăbească sau să își mențină greutatea la un nivel optim, datorită conținutului mic de calorii. De asemenea, reprezintă o alternativă pentru carnea animală.

  • Scade riscul problemelor de inimă

Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă. Cei care consumă regulat pește, de 2-3 ori pe săptămână, au un risc mai mic de a face atac vascular, infarct sau boli ale inimii.