Care este cea mai rară friptură din lume. Ce este special la ea, de fapt

de: Bișinicu Andreea
18 11. 2021

Cu toții știm că vita este, de departe, cea mai gustoasă și suculentă dintre toate tipurile de carne. Cum arată și cât costă o porție din cea mai rară și scumpă friptură din lume. Prețul unei porții este incredibil.

Cât costă cea mai rară friptură de vită din lume

Friptura de vită este preferată de majoritatea gurmanzilor din toate colțurile lumii, însă anumite rase de vite au ajuns să fie la mare căutare, datorită gustului pe care o are carnea lor.

Dintre toate acestea, cea mai rară friptură este cea din vita Wagyu, un preparat absolut delicios cu un preț pretențios, pentru buzunare fine, care adoră luxul.

Este fragedă, gustoasă și suculentă, motiv pentru care este preferata capetelor încoronate și vedetelor de la Hollywood, având un preț pe măsură. Mai exact, o singură porție de friptură din vită Wagyu se servește la cele mai luxoase restaurante din lume pentru suma de 260 de euro.

Statisticile la nivel global arată că ar exista numai 2.200 de animale crescute pentru acest tip de carne, în toată lumea. Dintre acestea, doar câteva ajung să fie sacrificate lunar, iar carnea lor este considerată cel mai rar tip de carne de vită din lume.

Cu ce sunt hrănite vitele Waygu

Vitele Wagyu sunt hrănite cu măsline, iar carnea lor se găsește în foarte puține restaurante din lume, fiind atât de puține exemplare de animale. Cei care vor să se bucure de experiența de 5 stele a consumului unei asemenea delicatese trebuie să scoată din buzunar aproximativ 260 de euro pentru o singură porție.

Această rasă de vite au apărut în secolul al VIII-lea și au fost crescute prima dată în Shodoshima, o insulă care aparținea Japoniei. Aceasta mai este cunoscută și drept Insula Măslinilor, pentru că are o climă asemănătoare cu cea mediteraneană, tărâm unde se cultivă cei mai mulți măslini din Țara Soarelui Răsare.

Vitele sunt hrănite cu turte de măsline, acele materii ce rămân după presarea măslinelor și extragerea uleiului. Fiindcă aveau un gust amar, vitele nu le-au mâncat inițial, iar fermierii de pe insula japoneză s-au gândit să prăjească turtele, lucru ce a fost mai pe placul bovinelor.

Alimentația vitelor Waygu este ceea ce determină gustul special al cărnii, fiind mai suculentă și mai gustoasă. Friptura de vită Wagyu este marmotată foarte fin, iar cunoscătorii din domeniul gastronomiei spun că gustul ei este chiar mai fin decât untul.