O dezbatere mai puțin obișnuită a avut loc pe Fox News, unde comentatorul politic american Tucker Carlson a spus care ar putea fi „sfârșitul bărbaților”. Comentatorul politic, care este și gazda emisiunii Tucker Carlson Tonight, a discutat despre „bijuteriile” bărbaților, care conțin tot mai puțin testosteron.
Subiectul cu „bijuteriile” bărbaților, care au din ce în ce mai puțin testosteron, a fost dezbătut în emisiunea lui Tucker Carlson, care a analizat problema pe toate părțile, alături de expertul în fitness Andrew McGovern, cel care a venit și cu o soluție salvatoare, respectiv bronzarea testiculelor, conform The Week.
În termeni științifici, procedura este cunoscută ca „terapie cu lumină roșie” sau „bromeopatie”, însă moderatorul emisiunii a botezat-o deja „testicle tanning”, în traducere bronzarea testiculelor.
„Jumătate dintre cei care ne privesc se gândesc, probabil: Cum? Ce? Bronzarea testiculelor? O nebunie!. Totuși, eu zic altfel. Ok, e în scădere nivelul de testosteron la bărbați și nimeni nu spune nimic. De ce e nebun să găsim soluții?”, a spus Tucker Carlson.
Astfel, subiectul dezbătut în emisiune creat un val de comentarii din partea personalităților americane.
„Ar fi remarcabil dacă o întreagă generație de privitori ai emisiunii lui Tucker Carlson ar rămâne sterili urmând acest sfat”, a comentat Elizabeth Spiers, jurnalist, amuzându-se pe teama teoriei prezentate.
Cântărețul Kid Rock a comentat, la rândul său, propunerea lui Tucker Carlson, fiind extrem de neâncrezător și rezervat în a se prezenta cu bijuteriile sale la „terapie cu lumină roșie”.
„Termină, omule! Bronzatul testiculelor? Gata, îmi fac formație de punk-rock și îi dau nume Testicle Tanning”, s-a amuzat artistul Kid Rock.
De asemenea, alți jurnaliști au remarcat, urmărind trailerul la emisiunea lui Tucker Carlson, că acesta prezintă scene surprinzător de homoerotice.
„Tucker ar fi arestat dacă ar prezenta acest clip într-o sală de clasă din Florida”, a punctat și Justin Baragona, jurnalist la Daily Beast.
La bărbați, testosteronul se produce în testicule, iar la femei, în ovare. De asemenea, testosteronul este realizat în cantități reduse si la nivelul glandelor suprarenale, situate deasupra rinichilor. În plus, creierul și glanda pituitară, o mică glandă endocrină de la baza creierului, care secreta hormoni, controlează producerea testosteronului.
Mecanismul este următorul: hipotalamusul transmite glandei pituitare ce cantitate de hormon să producă, iar glanda pituitară trimite mesajul către testicule sau ovare, de unde, testosteronul, ca și alți hormoni, intră în circulația sangvină, ajungând la alte organe.
Nivelul testosteronului la bărbați este cel mai ridicat între 20-30 de ani și începe să scadă dupa 35 de ani. Scăderea anuală este de aproximativ 1%.