Care ar fi cel mai bun pește din România. E gustos, hrănitor și recomandat de specialiști
Peștele este recomandat pentru consum, mai ales că această carne conține Omega3, Omega6 și Omega9. Totuși, nu mulți știu care este cel mai bun și sănătos pește din România. Vezi mai jos toate detaliile.
Ți-ar putea plăcea și: Secretul celui mai bun pește la cuptor. Rețeta este gata în doar 15 minute!
Peștii crescuți în apele dulci de la noi din țară, ideali pentru consum
Peștele este nelipsit când vine vorba de mesele de sărbători, el fiind gătit în mai multe moduri, fie la cuptor, prăjit sau chiar pus în ciorbă.
Ciorba de pește cu borș este una dintre rețetele pe care gospodinele obișnuiesc să le facă, mai ales vara sau primăvara.
Mulți nu știu că peștii de apă dulce cresc în viviere, în sistem intensiv, iar un pește bun de consum are cel puțin doi ani, deci trebuie mai întâi să faci diferența între peștii mici și cei maturi, asta în caz că ai ocazia să vezi vreodată vivierele.
În timp ce exemplarele pentru restaurante, acolo unde sunt filetate sau tăiate rondele mari, scot peștii după 38 de zile de creștere.
Crescut în mod natural în fluviul Mississippi, sturionul de apă dulce e adaptat de mai bine de 20 de ani la condiţiile de mediu din România.
E crescut intensiv, în apă dulce. De altfel, săptămâna aceasta marchează debutul perioadei de reproducere pentru toate speciile de peste pretabile pentru acvacultură.
Te-ar putea interesa și: Singurul pește potrivit pentru a face saramură. Românii au preparat greșit acest fel de mâncare
Peștele Roșioara, recomandat de specialiști
În Dâmbovița, la stația de cercetare Nucet există 100 de hectare de luciu de apă în bazine mici, acolo se găsește cel mai mult material genetic piscicol din țară.
De asemenea, 80% din peștele pe care l-ai cumpărat vreodată din piață sau supermarket provine din România, din acvacultură.
Păstrăvul de acvacultură are 6 luni atunci când este plasat pe piață, în rest, orice pește crescut în România, în sistem intensiv are o viață destul de lungă și nu poate fi hrănit cu orice tip de hrană.
De exemplu, fitofagul, care este mai ieftin, nici nu poate fi furajat, deoarece el filtrează doar apă.
Astfel că, furajarea ar fi doar o pierdere economică.
Peștele cel mai bun și sănătos din țara noastră este Roșioara, are cele mai bune grăsimi și se vinde cu un preț mic per kilogram, potrivit ProTv.
Așa că, dacă vezi în piață acest tip de pește, nu ezita!
Poate fi consumat la cuptor alături de roșii, cartofi și ceapă, dar poate fi mâncat și prăjit, pentru că are un gust foarte bun.
Vezi și: Acest pește orb trăiește în întuneric, dar, cumva, percepe lumina: care e explicația cercetătorilor