Capcana lui Vladimir Putin în care Elon Musk a căzut. Un ministru face dezvăluiri de ultimă oră

Capcana lui Vladimir Putin în care Elon Musk a căzut. Un ministru face dezvăluiri de ultimă oră
Miliardarul Elon Musk a prezentat pe Twitter un plan de pace pentru Rusia și Ucraina

Capcana lui Vladimir Putin în care Elon Musk a căzut! Febra războiului din Ucraina și recentele mutări de trupe rusești, l-au determinat și pe miliardarul Elon Musk să reacționeze. Numai că, în intențiile sale bune, se pre că miliardarul ar fi căzut în capcana lui Vladimir Putin. Sau cel puțin așa declară ministrul lituanian al Apării, Arvidas Anușauskas. Miliardarul Elon Musk a prezentat pe Twitter un plan de pace pentru Rusia și Ucraina. Surprinzătoare a fost reacția președintelui ucrainea, care a avut câteva reacții neașteptate.

Miliardarul Elon Musk a prezentat pe Twitter un plan de pace pentru Rusia și Ucraina

Elon Musk a realizat luni un sondaj pe Twitter cu patru opțiuni pentru a pune capăt conflictului. Primul pas este ca Organizația Națiunilor Unite să supravegheze o repetare a alegerilor false organizate recent de Rusia în patru zone ucrainene, care a fost confiscată săptămâna trecută.

În același timp, miliardarul a cerut ca Rusia să anexeze legal Crimeea, pe care a invadat-o în 2014 și pe care o ocupă în prezent. Ulterior, tot pe Twitter, Musk a declarat că ar trebui să garanteze aprovizionarea cu apă a Crimeei. În cele din urmă, a propus ca, în loc să se alăture NATO, Ucraina să rămână neutră.

„Rusia face o mobilizare parțială. Ei trec la mobilizare de război completă dacă Crimeea este în pericol. Morțile de ambele părți vor fi devastatoare.

Rusia are o populație de >3 ori mai mare decât cea a Ucrainei. Deci victoria Ucrainei este puțin probabilă într-un război total.

Dacă vă pasă de oamenii din Ucraina, căutați pacea.”, scrie Musk pe contul său de Twitter.

Arvidas Anușauskas și capcana lui Vladimir Putin în care Elon Musk a căzut

La nici 24 de ore de la publicarea sondajului de către Elon Musk, ministrul lituanian al Apărării, scria pe Twitter că Elon Musk este victima propriilor postări și că acesta a picat în capcana lui Vladimir Putin:

„Putin a fluturat câteva steaguri cu privire la arma nucleară. Apoi, în mass-media occidentală au început să circule informații eronate despre presupuse convoaie de arme nucleare.

Acest lucru nu se întâmplă, dar temperatura nucleară indusă de Kremlin plătește dividendele fricii. Elon Musk a fost primul care a căzut în capcană.”, scrie Arvidas Anușauskas pe Twitter.

La mai puțin de trei ore după primul tweet al lui Elon Musk, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ironizat conceptul lui Elon Musk cu sondajul său, conform celor de la The Economic Times.

Președintele ucrainean l-a întrebat pe Elon Musk pe cine preferă. Preferă pe unul care sprijină Ucraina sau favorizează Rusia. Ulterior, Elon Musk i-a răspuns președintelui ucrainean, indicând că susține în continuare Ucraina.

Miliardarul a mers mai departe cu declarațiile, considerând că o escaladare a războiului ar fi dezastruoasă pentru Ucraina și poate pentru restul lumii. Compania Starlink a lui Elon Musk, care oferă conectivitate la internet Landsat, a jucat un rol esențial în această luptă, furnizându-și gratuit serviciile în Ucraina.

Alte reacții pe marginea acestui presupus plan de pace au venit și din partea altor voci, printre care și a ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba: „Cei care propun ca Ucraina să renunţe la populaţia sa şi la pământurile sale – aparent pentru a nu răni egoul lui Putin sau pentru a scuti Ucraina de suferinţă – trebuie să înceteze să mai folosească cuvântul pace drept eufemism care le permite ruşilor să asasineze şi să violeze încă câteva mii de ucraineni nevinovaţi şi să acapareze şi mai multe teritorii”.

O altă reacție, mai puțin ortodoxă, a venit și din partea fostului ambasador ucrainean în Germania. Andrii Melnik l-a cam trimis undeva pe miliardar, apropos de planul său de pace.