Cântăreții care au murit răpuși de covid-19. Ultimei victime i-a decedat până și fiica

de: Anca Lupescu
20 10. 2021

Pandemia de covid face ravagii în toată lumea. România este în fruntea clasamentului privind țările cu cele mai multe decese din cauza virusului.

Artiștii români care au murit de covid

Printre cei care au fost răpuși de covid se numără și mulți artiști români. Mulți actori de folclor și-au găsit sfârșitul pe paturi de spital sau acasă, din cauza virusului.

Solistul Petrică Moise, extrem de iubit în Banat, a murit de covid. Anul trecut, mai mulți artiști de muzică populară au decedat, printre care Nelu Bălășoiu, Nicolae Sabău sau Vasile Barani.

Anul acesta s-au stins și George Finiș, Petrică Moise, dar și cântăreți de muzică lăutărească celebri, precum Nelu Ploieșteanu, Cornelia Catanga și Gabi Luncă.

Dramă incredibilă în familia lui Petrică Moise

În plus, în familia lui Petrică Moise, drama a fost cu atât mai mare cu cât fiica lui, Lia Moise, a murit și ea tot de covid, la doar câteva zile după ce tatăl ei a fost îmormântat.

Lia Moise era și ea interpretă de romanțe și fusese internată la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Interpreta a avut covid și organismul ei a fost mult prea slăbit pentru a se reface.

“La numai 51 de ani anunțăm plecarea la cele veșnice a celei care a fost nimeni alta decât Lia Moise, fiica maestrului nostru drag Petrică Moise, cel care, recent, ne-a lăsat un gol imens în suflete. Vestea este cu atât mai tristă pentru toți bănățenii și nu numai. Veșnică pomenire în împărăția lui Dumnezeu” au scris internauții. 

Lia Moise locuia împreună cu tatăl ei și ambii au ajuns la spital cu plămânii grav afectați. Starea lor de sănătate s-a înrăutățit rapid. Niciunul dintre cei doi nu erau vaccinați.

Petrică Moise a murit pe 2 octombrie și a fost înmormântat în Chișoda. Colegii lui de breaslă au fost șocați de tragedia care a îndoliat familie Moise.

”Grea veste, Pătru, nu mai este, Îi rămân cântările, Să îi plângă urmele, Să îi cânte numele, Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească pe Petrica Moise”, a punctat Lia Lungu în câteva versuri. Și moartea fulgerătoare a fetei sale, Lia Moise a șocat-o pe interpreta de folclor din Banat și regretă că cei doi s-au stins din viață.”Dumnezeu să o odihnească în pace alături de Petrică, pe care-l va întâlni la tatăl Creatorul”, a spus Lia Lungu pentru Click.ro.

Nelu Bălășoiu a murit și el pe 21 aprilie, anul trecut. Artistul a suferit un atac vascular cerebral și a intrat în comă. Pe de altă parte, Nicolau Săbau a murit pe 30 decembrie 2020. El avea 91 de ani și era internat cu covid la SJU Baia Mare.