Canionul special din România. Se află la doar 2 ore de Bucureşti, e un loc de vis, nu mai vezi aşa ceva în altă parte
România are o mulțime de locuri încă nedescoperite de majoritatea dintre noi și care sunt de o frumusețe naturală aparte. Are multe comori ascunse, mai puțin promovate, care merită să fie puse la loc de cinste printre obiectivele turistice deja consacrate. Vorbim, în rândurile de mai jos, despre un loc special, care se află la doar 2 ore de București.
Locul de vis din România, care se află la 2 ore de Capitală
Ești aventurier și îți place să mergi pe cărări puțin umblate și să descoperi multe locuri noi? Ei bine, ce ai spune de o drumeție până la Platoul Meledic, comoara naturală, mai puțin știută din Buzău
Acesta se află în Mânzălești, Valea Slănicului, la 56 de kilometri de Buzău, în Ținutul Buzăului, ce a fost introdus, anul trecut, în patrimoniul UNESCO. Vei găsi aici fix ce cauți: natură, sălbăticie, peisaje care îți taie respirație, pe un drum de poveste.
Citește și: Locul din România care atrage zeci de mii de turiști. Este de o frumusețe ireală și vara și iarna
Peștera cea mai mare din Europa
Platoul Meledic este, de fapt, un munte foarte mare de sare, care se află la 600 de metri altitudine. Mai este cunoscut printre localnici și sub numele de Canionul de Sare și vei găsi aici munți, peșteri, un lac și peisaje ce te vor lăsa cu gura căscată.
Explorând peștera din masivul de sare, cu cei peste 1200 de metri lungime, vei descoperi că este cea mare peșteră de acest fel din Europa și a doua din lume. De altfel, Platoul Meledic este zonă protejată, fiind una dintre cele mai mari rezerve de sare din România. Pe timp de cară, albul sării îți va da impresia că munții sunt încă acoperiți de zăpadă
”Meledic” în limba greacă înseamnă loc de odihnă, iar zona este atestată documentar încă din anul 1522, de pe vremea domnitorului Radu de la Afumaţi, care i-a dat fratelui său, Vlad Vintilă Voievod, o parte din pâmânturile Meledicului. Potrivit legendelor locului, lacul din mijlocul platoului nu ar avea fund, iar cine se scaldă aici nu va mai putea ieși vreodată la suprafață.
În fapt, întreaga zonă de aici este superbă, putând face drumeții prin împrejurimi, dar și prin satele pline de farmec ale Buzăului.
Citește și: Locul unic din România unde se întâmplă un fenomen nemaivăzut în luna iulie. Cum răsare soarele de două ori