Când vine Moș Crăciun în 2024? Seara în care se pun darurile sub brad

de: Violeta Badea
23 12. 2024

Crăciunul este un moment magic al anului, plin de tradiții, colinde și, bineînțeles, de daruri aduse de Moș Crăciun. Cei mici așteaptă cu nerăbdare seara în care bătrânul cu barbă albă și haină roșie le va umple bradul cu daruri mult visate. Dar, când vine Moș Crăciun în 2024?

Ajunul Crăciunului – Noaptea magică

În fiecare an, Moș Crăciun pleacă într-o călătorie extraordinară pentru a aduce zâmbete și bucurie celor care l-au ascultat pe părinți și bunici. În noaptea de 24 spre 25 decembrie, Moșul se pregătește să viziteze toate casele copiilor cuminți.

Cu sacul plin de daruri, pornește într-o cursă contracronometru, ajutat de spiriduși și reni zburători, traversând continentele și oceanele pentru a ajunge la fiecare copil în parte. În timp ce micuții dorm adânc, Moș Crăciun lasă sub bradul împodobit cadourile mult așteptate.

În dimineața de Crăciun, pe 25 decembrie, copii din întreaga lume se trezesc cu ochii mari și găsesc cadouri frumos ambalate sub brad, aduse de Moș Crăciun în urma unei nopți pline de magie.

Așadar, seara de 24 decembrie este momentul când magia Crăciunului prinde viață și toți copiii trebuie să fie pregătiți pentru venirea Moșului.

Moș Crăciun în lume – Tradiții și obiceiuri

De-a lungul lumii, Moș Crăciun are diverse forme și obiceiuri legate de vizitele sale. În România, copiii știu că Moșul vine de la Polul Nord și le lasă darurile sub bradul împodobit, fiind ajutat de renii săi.

În America, tradiția este similară, dar Moș Crăciun călătorește într-o sanie zburătoare și intră pe horn pentru a lăsa cadourile în ciorapii agățați deasupra șemineului. De asemenea, copiii îi lasă un pahar cu lapte și un biscuite în semn de mulțumire.

În alte colțuri ale lumii, tradițiile diferă. În Franța, de exemplu, Pere Noël intră pe coș și lasă cadouri în pantofi, iar în Ungaria, Moșul este reprezentat de un înger, iar copiii găsesc bradul împodobit și cadourile sub el în ziua de Crăciun.

În Rusia, însă, Moș Gerilă aduce daruri de Anul Nou, în timp ce în Germania și Austria, Moș Crăciun este asociat cu Sfântul Nikolaus, care vizitează copiii cuminți încă din 5 decembrie.

Colindul dedicat lui Moș Crăciun

Moș Crăciun cu plete dalbe

A sosit de prin nămeți

Şi aduce daruri multe

La fetiţe şi băieţi

Moș Crăciun, Moș Crăciun

Din bătrâni se povesteşte

Că-n toţi anii negreşit

Moş Crăciun pribeag soseşte

Niciodată n-a lipsit

Moş Crăciun, Moş Crăciun