04 apr. 2020 | 18:54

Când vine al doilea val de epidemie în România. Oficialii confirmă acest scenariu

Știri generale
Când vine al doilea val de epidemie în România. Oficialii confirmă acest scenariu
Când vine al doilea val de epidemie în România. Oficialii confirmă acest scenariu/INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Emilian Damian Popovici, șeful catedrei de Epidemiologie de la UMF Timișoara, a vorbit într-o intervenție la Digi 24 despre un al doilea val al epidemiei de coronavirus.

Când vine al doilea val de epidemie în România

Potrivit acestuia, țara noastră se va confrunta cu un al doilea val de coronavirus, prevăzut pentru luna noiembrie, anul 2020. Șeful Disciplinei de Epidemiologie din cadrul UMF Victor Babeș din Timișoara și vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, a mai spus că trebuie să fim vigilenți și să respectăm măsurile de protecție normală.

”Ne vom confrunta cu al doilea val, cel mai probabil. Acesta va veni în luna noiembrie și vorbim de un nou val pentru că nu vom reuși să avem un vaccin complet funcțional până atunci. Trebuie să ne obișnuim să fim vigilenți și să respectăm măsurile de protecție normală, până atunci. În vară, nu va fi necesară protecția măștii, dar rămân celelalte metode prin care ne vom proteja. În noiembrie va crește din nou numărul de îmbolnăviri, dar sper că autoritățile vor fi pregătite atunci.”, a declarat la Digi 24 Emilian Damian Popovici, șeful catedrei de Epidemiologie UMF Timișoara.

Popovici Emilian Damian

Popovici Emilian Damian

”S-a acționat pentru verificarea persoanelor izolate și în carantină”

În țara noastră au fost confirmate, până acum, 3.613 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la cetățeni să se informeze doar din surse oficiale. În total, până la data de 4 aprilie 2020, în România au murit 140 de persoane infectate cu coronavirus. Reamintim că primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

România a adoptat ordonanța militară cu numărul 7, care impune noi restricții. Bogdan Despescu, secretar de stat MAI a anunțat astăzi:

”S-a acționat pentru verificarea persoanelor izolate și în carantină, transportul cetățenilor care au intrat în țară. Au fost întocmite 400 de dosare penale, cele mai multe pentru zădărnicire. Sancțiuni de peste 170 de milioane de lei. Am stabilit culoare speciale pentru transportatorii de marfă, separate de fluxul obișnuit. Prin punctul de trecere Nădlac 2 intră și ies doar TIR-uri și camioane cu marfă. Transportatorii sunt foarte importanți și din acest motiv asigurăm un flux continuu de transport pentru asigurarea bunurilor. Peste 30.000 de angajați MAI acționează zilnic. Peste 1.000 de militari și 4.000 de polițiști locali acționează.”, a declarat Bogdan Despescu, la sediul MAI.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro