Când va ninge în București. Meteorologii au actualizat prognoza. Iarna își va intra în drepturi mai repede decât ne așteptam
Meteorologii de la Accuweather au anunțat prognoza meteo pentru iarna 2024-2025. Se pare că anotimpul rece își va face simțită prezența mai devreme decât în alți ani, cu ninsori chiar și în București, mai repede decât ne așteptam. Iată când vor cădea primii fulgi de zăpadă în Capitală!
Meteorologii au anunțat deja când vor cădea primii fulgi de zăpadă în București
Conform Accuweather, ninsorile vor apărea în România mai devreme anul acesta, iar orașul București ar putea vedea primii fulgi începând cu sfârșitul lunii noiembrie.
În jurul datei de 29 noiembrie, meteorologii se așteaptă la temperaturi negative și îngheț la sol în Capitală, iar fulguielile vor marca începutul sezonului rece.
Totuși, adevărata iarnă va veni abia în decembrie, după data de 10-11, când ne putem aștepta la ninsori mai consistente și la temperaturi ce vor scădea sub 0 grade Celsius.
Ciclonul Boris aduce ninsori în Europa
Pe lângă România, cicloni precum Boris, care a afectat recent nordul Italiei, au adus deja ninsori în Europa Centrală. În munții Italiei, Austriei și Sloveniei, stratul de zăpadă a depășit 30 cm, oferind o imagine neobișnuită pentru luna septembrie.
Aceste fenomene extreme prefigurează un sezon rece dur și pentru țara noastră. Ploile și ninsorile vor deveni tot mai frecvente spre sfârșitul toamnei, iar în zonele montane, zăpada și temperaturile scăzute se vor instala încă de la sfârșitul lunii octombrie.
Prognoza pentru iarna 2024-2025. Frig intens și ninsori frecvente
Conform prognozei meteo, primele săptămâni din decembrie vor aduce alternanțe de vreme rece și blândă. Temperaturile vor varia între 0 și 10 grade Celsius, în funcție de regiune.
În zonele montane, frigul va fi mai intens, iar ninsorile vor fi constante încă de la începutul lunii. Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, șansele de ninsoare cresc în nordul și centrul țării, iar în sud și sud-est, inclusiv București, vom avea episoade de lapoviță și ploi reci.
Iarna se va intensifica în ianuarie, când temperaturile vor scădea considerabil, ajungând frecvent la -10 grade Celsius în orașele mari și chiar la -20 de grade Celsius în zonele montane.
Stratul de zăpadă va fi consistent în zonele de munte, iar în orașe vom asista la alternanțe de ninsoare, lapoviță și ploaie înghețată. Chiar dacă februarie va aduce o ușoară creștere a temperaturilor, frigul și ninsorile vor continua, prelungind iarna până în primăvară.
Citește și Cât de friguroasă va fi iarna 2024-2025. Un vortex polar se formează, deja, deasupra Polului Nord!