Când trec școlile din București în online, de fapt. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul final

Când trec școlile din București în online, de fapt. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul final
Când trec școlile din București în online, de fapt.

Când trec școlile în online și ce anunț a făcut ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ieri, la Antena 3. Sorin Cîmpeanu a mai făcut precizări și despre testarea copiilor din școli.

Când trec școlile din București în online, de fapt

Sorin Cîmpeanu a spus la postul de televiziune menționat că școlile ar putea să se închidă în numai trei săptămâni, în Capitală, dacă rata de infectare cu coronavirus ajunge la șase cazuri la mia de locuitori.

”Cu privire la Bucureşti, în care în luna august rata de infectare a crescut de şase ori, astăzi suntem la 2,57 la mie.

Dacă se menţine această viteză de creştere a ratei de infectare în Bucureşti, am spus că în a doua jumătate a lunii octombrie, dar nu în 15 octombrie, matematic vorbind, vom atinge pragul de şase la mie şi vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Tot Sorin Cîmpeanu a făcut şi precizări despre testarea copiilor din şcoli. Oficialul susține că problema nu este disponibilitatea testelor antigen, ci acordul părinţilor, ei fiind de fapt, cei care nu vor ca testele să fie folosite în şcoli.

”Am înţeles că nici acum testarea non-invazivă, acele teste pe bază de salivă, nu sunt omologate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Problema nu a fost disponibiliatea testelor antigen care sunt teste recunoscute, ci a fost acordul părinţilor. Părinţii, din păcate, nu şi-au exprimat acordul pentru utilizarea acestor teste în şcoli”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Raed Arafat, despre certificatul verde

Despre școli, dar și despre certificatul verde a vorbit azi și Raed Arafat, șeful DSU, într-o intervenție în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, de la Antena 1. Astfel, acesta a vorbit azi în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani despre cazurile de coronavirus care s-au tot înmulțit în ultima perioadă. De asemenea, Raed Arafat a făcut și recomandări în acest val patru al pandemiei, precum purtarea măștii responsabil, dar și vaccinarea.

”Situatia este una care este una îngrijorătoare și acest lucru îl vedem cu toții, creșteri continue de cazuri, asta ne atrage atentia că suntem într-o fază în care trebuie să acționam responsabil. În spații închise trebuie purtată masca, în transportul public, masca. Apoi, protecția noastră. Metoda vaccinării.

Cei care se vaccinează trebuie să știe că dacă se infectează nu ajung în terapie intensivă în marea majoritate. Este un val care va trece și el, trebuie să respectăm niște reguli de bază. Cine se informează corect merge să se vaccineze”, a declarat Raed Arafat.

”Dacă se pune regula intrării la restaurant pe bază de certificat verde înseamnă că sunt reguli ca să nu se închidă acel restaurant. Daca se respectă regula certificatului verde înseamnă că și patronul și clienții sunt protejați. Ca restaurant, funcționezi mai departe cu certificatul verde”, a declarat șeful DSU Raed Arafat, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI