Când trebuie să bei cafeaua, de fapt. Toți românii făceau o mare greșeală până acum
Specialiștii în domeniul nutriționismului au ajuns la concluzia când trebuie, de fapt, băută cafeaua. Astfel, se poate observa că toți românii făceau o mare greșeală până acum.
S-a aflat când este bine să se bea cafeaua de dimineață. Înainte sau după micul dejun?
Nutriționiștii au stabilit de comun acord când este bine, de fapt, să se bea cafeaua, scrie csid.ro. Cei mai mulți dintre oameni aleg să își înceapă ziua savurând cafeaua atât de dimineață, de cum se dau jos din pat.
Toți consideră că așa este cel mai bine, că cafeaua de dimineață îi ajută să se trezească și să se pregătească pentru o zi încărcată de activități. Însă, este important de știut dacă este indicat să bei cafeaua înainte sau după micul dejun.
Cafeaua afectează nivelul de zahăr din sânge
Gianluca Mech, nutriționist italian, a luat în discuție acest subiect foarte delicat pentru unii. Acesta a vorbit despre momentul ideal în care să ne bem cafeaua, înainte sau după ce am luat micul dejun.
”Noi studii demonstrează că deși cafeaua ne ajută să ne trezim după un somn poate nu foarte odihnitor de noapte, ea ne poate totodată afecta nivelul de zahăr din sânge. E important să ne menținem glicemia în limite normale pentru a evita apariția unor afecțiuni precum diabetul sau bolile de inimă”, explică nutriționistul Gianluca Mech.
Cafeaua provoacă scăderea zahărului din sânge
Celebrul nutiționist a anunțat că ideal ar fi ca cafeaua să fi băută după ce s-a luat micul dejun. ”Cu siguranță e bine să luați micul dejun înainte de a consuma cafea. După cum spuneam, cofeina face ca organismul să elibereze zahăr în sânge.
Ceea ce, la rândul său, determină pancreasul să elibereze insulină. Pe stomacul gol, acest lucru pate provoca o scădere bruscă a zahărului din sânge. Iar asta creează pofta de dulce. Dacă beți cafea după micul dejun, echilibrați mult acest proces și evitați apariția problemelor pe termen lung!”, este de părere Gianluca Mech.
Ce cafea ar fi bine să consumăm
Nutiționistul a adăugat că ar fi și mai bine dacă s-ar renunța la cafeaua ordinară. Să se treacă la consumul de vafea organică, nestropită cu agenți de creștere.
”Da, există și cafea mai sănătoasă decât altă cafea! Este vorba despre cea organică. Cafeaua obișnuită este adesea stropită cu pesticide. Alegeți întotdeauna cafea organică și stați departe de cafelele aromate. Acestea din urmă conțin arome artificiale și ingrediente nocive pentru sănătate!”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.