Când trebuie să arunci varza murată, de fapt. Detaliul care arată că s-a stricat definitiv
Varza murată este nelipsită din cămara tuturor gospodinelor. Este preferata multor români pe timp de iarnă, folosindu-o la prepararea sarmalelor, a salatelor, dar și a altor delicii culinare. Cu toate astea, este important să știm cât timp este bună de consumat. Iată ce indică faptul că s-a stricat și ar trebui aruncată imediat.
Când trebuie să arunci varza murată, de fapt
Consumată crudă sub formă de salate sau gătită în toate anotimpurile, varza este un deliciu. Cu toate acestea, toamna nu ne putem lipsi de butoiul cu varză murată, pe lângă alte murături. Întrebuințările verzei murate sunt multiple: sarmale, varză calită, salată de varză acră, în timp ce zeama este bună pentru băut sau acrit ciorbele de carne.
Așadar, varza murată este un aliment nelipsit din gospodăriile românilor. Pregătită de gospodinele iscusite de cu toamna, prin fermentare, aceasta capătă proprietăți uimitoare pentru sănătate. Cu toate acestea este important să știm cât poate fi ținută în cămară, mai ales după ce vremea începe să se încălzească.
Care este semnul care arată că varza murată din butoi s-a stricat
Fie că este pregătită acasă, fie că este din comerț, varza murată poate fi consumată o perioadă destul de lungă de timp. Cu toate acestea, există câteva detalii care necesită atenție înainte sa o mânca. Pentru că, în timp, varza murată se poate altera, mai ales atunci când dă căldura.
Cât timp poate fi păstrată varza murată fără să se altereze:
- dacă este depozitată în butoaie, poate sta proaspătă chiar și până la opt luni, cu condiția să fie depozitată la temperaturi între -1 și 4 grade Celsius.
- pusă în borcan de sticlă rezistă cel mult două săptămâni. Se poate prelungi durata dacă se pune ulei deasupra, un strat de aproximativ doi centimetri.
- varza murată din comerț, care este de obicei ambalată în pungi vidate, își păstrează calitatea și proprietățile până la 7 zile, la temperaturi de 4 grade Celsius.
- poți alege și să o scurgi de zeamă și să o pui la congelator pentru a o folosit la sarmale sau varză călită.
Citește și: Ce trebuie să faci cu zeama de la varza murată primăvara. Nu o arunca, e o mare greşeală!
În general, dacă varza ajunge să se strice, ea va căpăta un miros foarte neplăcut, a acru. Totodată, culoarea ei devine mult mai lăptoasă decât ar trebui, iar frunzele se înmoaie excesiv. Dacă observi aceste aspecte, cel mai indicat ar fi să o arunci.