Când se vor lua restricții mai dure în România. Raed Arafat a făcut anunțul

Când se vor lua restricții mai dure în România. Raed Arafat a făcut anunțul
Când se vor lua restricții mai dure.

Secretarul de stat, Raed Arafat afirmă că autoritățile din România și-au propus să nu mai ajungă la măsuri restrictive drastice, cauzate de răspândirea epidemiei de coronavirus, însă nu este exclusă implementarea unor astfel de măsuri dacă situația va deveni „dramatică“.

Raed Arafat a făcut anunțul. Când se vor lua restricții mai dure în România.

Vineri seară, 25 septembrie, la Antena 3, fiind întrebat dacă se va ajunge din nou la măsuri restrictive în situația în care numărul de îmbolnăviri de COVID-19 va continua să crească, Raed Arafat a răspuns:

„Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never, niciodată să nu spui niciodată. Nu știm cum va evolua și este posibil la orice moment, dacă evoluția va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice. Dar intenția este să se ia măsuri pe localități, pe zone“.

Raed Arafat speră să aibă o colaborare mai bună cu autoritățile

Secretarul de stat a adăugat că speră ca reacția primarilor să fie una pozitivă la fiecare carantină și să nu dea în judecată Departamentul pentru Situații de Urgență, așa cum s-a mai întâmplat.

„Ne așteptăm la o colaborare cu autoritățile locale mult mai apropiată și mult mai corectă și cu toți care reprezintă autoritățile locale, astfel încât să limităm răspândirea, ca să nu ajungem să restricționăm mai târziu zone mult mai mari“, a precizat Raed Arafat, potrivit Adevărul.ro.

Coronavirus
Raed Arafat a făcut anunțul.

Raed Arafat a arătat că, în spitalele care asigură îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19, aproape jumătate din capacitatea de Terapie Intensivă este ocupată.

„În situația în care numărul de cazuri va crește, vor fi alocate paturi din zona non-COVID, fapt care va afecta alte patologii. (…) Noi ajungem să transferăm pacienți în continuare din anumite localități în altele. Astăzi din Alexandria am transferat la Medgidia pacient, cu elicopterul“, a explicat Arafat.

Stocurile de materiale sanitare sunt mai bune acum

Oficialul MAI a spus că, acum stocurile de materiale sanitare sunt ”mai bune“. Secretarul de stat a susținut că accesul la medicamente, mai ales la Remdesivir, este unul ”limitat“ și că țara noastră a primit recent o nouă tranșă din medicamentul considerat cel mai eficient tratament contra noului coronavirus.

Raed Arafat a adăugat că, deși unii s-ar putea supăra, cum ar fi angajați ai Curții de Conturi, DSU va apela în continuare la angajații din alte ministere, inclusiv MApN, pentru gestionarea crizei sanitare.