Când se reiau, de fapt, cursurile. Decizie fără precedent a Ministerului Educației (Surse)

Școlile pot rămâne închise și în septembrie. Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie

Elevii vor începe şcoala în luna iunie. De asemenea, materia va fi refăcută. În plus, examenele vor fi susţinute înainte de vacanţa de vară.

Când se reiau, de fapt, cursurile. Decizie fără precedent a Ministerului Educației

Elevii vor reâncepe şcoala în luna iunie, scrie observator.tv. Materia de studiu va fi refăcută, în timp ce examenele vor fi susţinute de către elevi înainte de începerea vacanţei de vară.

Elevii de a opta au de susţinut Evaluarea Naţională, iar cei de a 12-a trebuie să dea Bacalaureatul. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, va face declaraţii oficiale cu măsurile luate în ceea ce priveşte anul şcolar în curs.

Monica Anisie, va face declaraţii oficiale cu măsurile luate în ceea ce priveşte anul şcolar în curs
Monica Anisie, va face declaraţii oficiale cu măsurile luate în ceea ce priveşte anul şcolar în curs

Ministrul Educaţiei a declarat zilele trecute că nu ştie când se vor redeschide şcolile. ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, spunea Monica Anisie.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că starea de urgenţă va fi prelungită cu o lună, timp în care elevii, cu siguranţă, nu vor putea merge la şcoală.  „Lucrăm la decret, iar de săptîmâna viitoare starea de urgenţă va fi prelungită cu o lună„, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, Monica Anisie declara cu ceva timp în urmă că anul şcolar nu se va îngheţa. „Am anunțat public, că în cadrul Ministerului Educației specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor.

Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. Dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar.

Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare niște teste de antrenament. Tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale„, preciza Monica Anisie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI