Când se redeschid sălile de fitness, de fapt. Preşedintele Federaţiei Române de Culturism a făcut anunțul zilei (exclusiv)

Când se redeschid sălile de fitness, de fapt. Preşedintele Federaţiei Române de Culturism a făcut anunțul zilei (exclusiv)
Când urmează să se redeschidă sălile de fitness?

Președintele Federației de Culturism a anunțat când urmează să se deschidă sălile de fitness. Cei care vor să facă sport într-un mod mai organizat decât în cel potrivit vremurilor abia așteptau această veste.

Când se redeschid sălile de fitness? Anunț oficial

Sălile de fitness din România nu urmează să fie deschise mai devreme de Paște! Președintele Federației Române de Culturism și Fitness a făcut anunțul oficial. Acesta a menționat că ”rata de transmitere a infecţiei în sălile de sport este foarte, foarte mică”.

Gabriel Toncean a mai declarat și încă că există o serie de negocieri în curs în dreptul autoritățile pe această temă, dar nu există la moment o dată exactă pentru redeschiderea sălilor de fitness.

Insistențele din partea federației au fost uriașe, dar chiar și așa oficialii nu au fost convinși că rata de transmitere într-o astfel de instituție este forte mică. El mai detaliat că principalul său argument care a fost folosit și de alți colegi ai săi a fost cel legat de compararea aglomerațiilor dintr-o stație de metrou.

Cu toate astea, Toncean se declară optimist în privința viitorului, crezând că povestea de anul trecut nu se va repeta. Amintim că în anul 2020 sălile de fitness au fost redeschise la mijlocul lunii iunie, urmând o nouă închidere ulterior în primăvara acestui an.

Concret, activitatea din săli a fost suspendată începând cu data de 25 iubie în toate localitățile care aveau o rată de infectare cu COVID-19 mai mare decât 4% la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Majoritatea orașelor și municipiilor din țară au fost afectate, așa că toate au fost dezavantajate de anunțul lui Raed Arafat.

„Ne vom trezi nu doar cu mult mai puţine săli”

“În 2019, înaintea izbucnirii actualei pandemii aveam cam 80 de cluburi afiliate şi peste 2.500 de sportivi. În plus, existau pe piaţă circa 4.500 de săli de fitness, destul de bine răspândite pe întreg teritoriul naţional. Mă tem însă că vara aceasta ne va aduce înapoi mult mai puţine, poate 3.000, poate puţin peste acest număr, fiindcă mulţi dintre proprietarii sălilor nu au mai avut resurse financiare să-şi susţină afacerile deschise. Zece ani înaintea calității pe care o găsești în multe săli de fitness din Germania. Din păcate, tot avantajul nostru s-a risipit în urma deciziei din martie a Ministerului Sănătății de a ne închide. Ne vom trezi nu doar cu mult mai puţine săli, dar şi cu mai puţini practicanți ai acestui sport”
Gabriel Toncean (Sursa: impact.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI