Când se pun frunzele în apă pentru un ceai de senzaţie. Aşa îl bei doar la ceainării, greşeala mare pe care o poţi face
Ceaiul poate părea simplu de preparat, însă multe persoane fac anumite greșeli! Sunt câteva secrete de respectat, pentru ca ceaiul să iasă delicios și aromat. Când se pun frunzele în apă pentru un ceai de senzaţie? Cu siguranță nu știați până acum!
Cum se prepară corect ceaiul
Pentru cei care nu știu, ceaiul a fost descoperit prima dată în China și datează de peste 5000 de ani. Indiferent de cum alegeți să-l preparați, ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi de pe tot globul. La prima vedere, ceaiul este ușor de preparat, însă există câteva greșeli de evitat atunci când îl faceți.
Există multe varietăți de ceai, precum alb, oolong, ceai verde, negru sau din diferite plante ori fructe. Diferența o face gradul de oxidare a frunzelor de ceai în timpul prelucrării. După ce ați ales aroma pe care o doriți la ceai, important este să măsurați cantitatea pe care o doriți.
Raportul perfect dintre ceai și apă este la alegerea fiecăruia. Unii oameni îl beau mai puternic, alții preferă arome mai ușoare. Experții susțin că cea mai bună combinația este o linguriță de ceai vrac pentru fiecare ceașcă de apă.
Când se pun, de fapt, frunzele în apă
Folosind acest raport, un ceainic va conține patru cești de apă cu patru lingurițe de ceai. Dacă folosiți pliculețe de ceai, trebuie să știți că un pliculeț este de ajuns pentru o porție de ceai.
În plus, și aducerea apei la temperatura corectă este crucială. Dacă apa este prea fierbinte, aceasta va arde practic ceaiul. Dacă e prea rece, ceaiul abia se va înmuia.
Citește și: Planta de 30 de ori mai puternică decât lămâia și usturoiul. E un antibiotic perfect
Spre exemplu, ceaiurile negre din plante au nevoie de apă fierbinte, cele verzi și albe necesită o apă puțin mai rece. Așadar, dacă preparați ceai negru, trebuie să aduceți apa la fierbere, apoi ia-o de pe foc și las-o să stea timp de 30 până la 60 de secunde.
Care este timpul ideal de infuzare
În schimb, la ceaiurile verzi, albe și oolong, apa se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc și se așteaptă 1-2 minute înainte de a adăuga ceaiul.
Ultima fază este cea a infuzatului. La ceaiurile albe și verzi trebuie așteptat timp de 3 până la 7 minute, după ce ați turnat apa.
Pe de altă parte, infuziile de plante au nevoie de cea mai mare perioadă de infuzare (între 5 și 10 minute). Ceaiurile albe au nevoie de cel mai mic timp, (doar un minut sau două). Pentru orice alt ceai, negru, verde, oolong, negru, 3 minute e timpul ideal.
Important este să gustați ceaiul, dacă îl vreți mai tare, îl mai fierbeți. Dacă lăsați ceaiul să se odihnească mult timp în cană, el va deveni taninos și amar. Înainte să-l beți, ceaiul trebuie lăsat să se răcească la temperatura camerei. În acest fel, veți simți aromele subtile și delicate ale ceaiului!
Citește și: De ce să pui două frunze de dafin pe calorifer. Scapi de o mare problemă, mulţi procedează deja aşa