Când se adaugă mălaiul pentru mămăligă în apă. Aşa nu face cocoloaşe şi iese cremoasă
În zilele noastre, aproape orice produs are o alternativă. Este și cazul pâinii, înlocuită de mămăligă. Află în rândurile de mai jos când se adaugă mălaiul în apă, pentru ca preparatul final să nu aibă cocoloașe. În plus, dacă vei proceda astfel, mâncarea va ieși cremoasă. Iată despre ce este vorba!
Când să pui făina de porumb în apă
Mămăliga este un preparat simplu, gătit pe bază de făină de porumb. Există numeroase rețete de preparare a acestui fel de mâncare, ce pot să difere în funcție de zona de proveniență. În general, mămăliga reprezintă un înlocuitor al pâinii și poate fi servită alături de multe preparate.
Ce trebuie să știi este că, deși poți găsi în magazine sau supermarketuri făină specială pentru mămăligă, în principiu poți să prepari acest fel de mâncare cu orice tip de făină de porumb – doar să fie măcinată. Nu aceasta reprezintă problema, când vine vorba despre formarea de cocoloașe.
Multe gospodine așteaptă ca apa să fiarbă pentru a adăuga mălai în aceasta, însă este greșit să procedezi astfel. Cel mai bine este ca, după ce ai pus apa la fiert, să adaugi un praf de sare în aceasta, după care și un praf de făină de porumb măcinată, presărat din aer.
Nu aștepta până când apa clocotește pentru a adăuga restul cantității de mălai. Încearcă să anticipezi când va fierbe apa și toarnă făină de porumb măcinată chiar înainte de acest moment. Dacă vei proceda așa, vei scăpa de cocoloașele care riscă să strice textura preparatului.
Trucuri pentru o mămăligă fină
Alte trucuri pentru obținerea unei porții delicioase de mămăligă se referă la amestecarea continuă a făinii de porumb în timp ce se gătește. În acest fel, mămăliga va căpăta textura cea mai fină posibilă. În acest sens, este bine să ai grijă să nu torni mălaiul deodată în apă, ci treptat.
O altă cheie pentru a preveni formarea este mămăligi cu cocoloașe este adăugarea treptată a tuturor ingredientelor în preparat. Dacă vrei să folosești lapte, de exemplu, introdu-l treptat în mămăligă, nu deodată. La fel trebuie să faci și cu smântâna sau cu iaurtul.
Citește și: Cât mălai se pune la un litru de apă. Cantitatea exactă pentru o mămăligă ca la stână
Dacă vrei să obții o mămăligă cu consistență mai groasă, fierbe compoziția mai mult timp. Adăugarea de brânză rasă deasupra oferă un plus de aromă acestui fel de mâncare. Ține cont de faptul că, în ciuda credinței popular, poți reîncălzi porții de mămăligă, dacă dorești.