Când să folosești balsam pentru hainele din mașina de spălat. Nu mai face această greșeală!

de: Bișinicu Andreea
26 01. 2023

Când spui balsam de rufe, îți imaginezi, imediat, o sticlă mare de lichid colorat, care adaugă parfum rufelor noastre, înmoaie hainele și face în așa fel încât articolele să nu se electrizeze. Cu toate acestea, iată când trebuie să folosești balsam pentru rufe în mașina de spălat.

Cum utilizezi corect balsamul de rufe în mașina de spălat

Puțini sunt cei care știu faptul că substanțele chimice lubrifiante din balsamurile de rufe acoperă țesăturile pentru ca ele să devină mai moi.

Electricitatea statică formată într-un uscător automat din prea mulți electroni liberi dă atomilor de îmbrăcăminte o sarcină negativă. Balsamurile de țesături conțin ioni încărcați pozitiv și egalizează electronii pentru a preveni ca rufele să se electrizeze.

Atunci când alegi balsamul de rufe ideal, ia în considerare faptul că acesta poate veni sub trei forme:

  • balsam lichid,
  • foi de folosit în uscător,
  • bile de uscător reutilizabile.

Citește și Trucul care te ajută să scapi definitiv de scamele de pe haine. Ce trebuie să pui în mașina de spălat, de fapt

Balsam de rufe lichid

Balsamul lichid de rufe se adaugă la mașina de spălat în timpul ciclului de clătire. Astfel, produsul este eliberat în țesătura hainelor, pentru ca fibrele umede să fie acoperite complet de balsam, lăsând un parfum delicat.

Balsamurile pentru țesături conțin ingrediente de înmuiere și substanțe chimice care ajută la prevenirea decolorării, întinderii și ameliorării, potrivit gospodinelor.

Foi de uscător

Cele mai multe foi de uscător, realizate din material sintetic nețesut, sunt acoperite cu o soluție de sare de amoniu cuaternară sau balsam de țesături pe bază de ulei de silicon.

Căldura uscătorului topește balsamul de rufe, permițând stratului să pătrundă țesăturile, în așa fel încât articolele vestimentare să fie cât mai moi la atingere.

Bile reutilizabile pentru uscător

Bilele pentru uscător pot fi confecționate din fibre naturale, precum lâna, sau din materiale sintetice. Ele nu lasă niciun tip de acoperire chimică pe țesături pentru a le face să se simtă mai moi, dar reduc statica prin egalizarea electronilor și ionilor.

Bilele de uscător din plastic funcționează, de asemenea, lovind în mod repetat materialul în timp ce se învârte în interiorul uscătorului. Astfel, materialele nu mai sunt rigide, iar scamele sunt reduse în totalitate.

Citește și Produsul banal care îţi face prosoapele pufoase ca nişte nori. Aşa sunt mereu moi