Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024. Luna în care se virează cei 250 de lei

de: Ioana Bucur
03 01. 2024

„Sprijin pentru România”, un program de succes lansat de autorități, continuă și în acest an. Află, din rândurile de mai jos, când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024, care este luna în care se virează cei 250 de lei beneficiarilor.

Programul „Sprijin pentru România” continuă și în acest an

Încă de la lansare, programul „Sprijin pentru România” s-a bucurat de un succes uriaș la noi în țară, banii oferiți de stat fiind un real ajutor persoanelor din categoriile vulnerabile. Acesta va continua și în acest an, valoarea tichetelor rămâne la fel ca în 2023 – 250 de lei.

Așa cum s-a întâmplat și anul trecut, cardurile sociale ale beneficiarilor vor fi alimentate cu câte 250 de lei, o dată la două luni, banii putând fi folosiți pentru cumpărarea alimentelor de bază.

Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024

Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale în 2024? În condițiile în care acestea au fost alimentate ultima oară în decembrie 2023, noua tranșă ar urma să fie plătită în luna februarie.

În anul precedent, plățile se făceau între zilele de 10 și 15 ale lunii. Cel mai probabil, intervalul va fi respectat și în 2024.

Cele șase tranșe de bani acordate prin programul „Sprijin pentru România” vor fi plătite, în 2024, în lunile: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie, decembrie.

Te-ar putea interesa și: Cine primeşte cardul pentru alimente în 2024 şi cum se va acorda. Tot ce trebuie să ştie românii

Cine poate beneficia de ajutorul de la stat

Beneficiarii acestui ajutor oferit de stat sunt românii ce aparțin categoriilor vulnerabile – persoane cu o situație financiară dificilă. Cei care îndeplinesc condițiile de ligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) primesc cardurile automat, acestea fiind livrate de angajați ai Poștei Române.

Este vorba despre:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Există însă și vești mai puțin bune. Dacă, în 2024, valoarea tichetelor sociale rămâne de 250 de lei, aceasta ar urma să se reducă la jumătate în perioada 2025-2027, ajungând la 150 de lei.

Te-ar putea interesa și: Când expiră sumele de pe cardurile de masă. Mare atenție să nu pierzi banii