Când intră banii pe cardurile sociale în iunie 2024. Anunțul momentului pentru acești români

de: Andrei Simion
01 06. 2024

Românii care beneficiază de cardurile sociale au motive de bucurie. Ministrul investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat data la care vor fi reîncărcat cardurile de alimente cu o nouă tranşă de 250 lei. Aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili au tichete sociale.

Când intră banii pe cardurile sociale în iunie 2024

Vești bune pentru cei care beneficiază de carduri sociale! Românii cu venituri reduse vor primi şi în 2024 bani pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”. Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat, zilele trecute, că încărcarea cardurilor de alimente cu o nouă tranşă de 250 de lei va începe din 14 iunie 2024.

„Procesul de încarcare a cardurilor se va desfăşura în perioada 14-25 iunie 2024”, a scris Câciu pe pagina sa de Facebook.

Cine poate beneficia de sprijinul acordat de Guvernul României:

  • persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Pensionarii ar putea cumpăra și medicamente

Pensionarii și persoane cu venituri reduse primesc sume regulate de bani pe cardurile lor de alimente, având la dispoziție un total de 1.500 de lei pe parcursul unui an. Această sumă, împărțită în tranșe de câte 250 de lei la fiecare două luni, este destinată exclusiv achiziționării de alimente și plății de mese calde.

Cu toate acestea, o schimbare majoră ar putea avea loc în luna iunie, când se așteaptă ca acești pensionari și persoane cu venituri modeste să poată utiliza cardurile de alimente pentru a cumpăra și medicamente.

Potrivit unei propuneri legislative aflate în dezbatere, se propune extinderea utilizării cardurilor de alimente pentru a include achiziționarea de medicamente, cu condiția ca acestea să fie prescrise de un medic.  În prezent, 2.700.000 de români primesc bani pe cardul de alimente. Aceștia primesc 250 de lei o dată la două luni.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă cu cardurile sociale în 2024. Anunț important pentru toți beneficiarii