Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale în 2023. Luna în care se fac plățile
Cardurile sociale s-au dovedit a fi un mare ajutor pentru persoanele care se află într-o situație financiară precară. Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale în 2023, aflați în rândurile următoare. Fiecare tranșă de bani este în valoare de 250 de lei.
Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale în 2023
Programul „Sprijin pentru România” vine în ajutorul românilor din categoriile vulnerabile, iar pe parcursul acestui an vor primi șase vouchere de alimente în valoare de 250 de lei fiecare, din partea statului, pentru alimente și mese calde.
Fiecare tichet are o valabilitate de 12 luni și poate fi folosit doar de către beneficiar, însă în anumit cazuri excepționale se vor face și excepții. Doar alimente și mese calde se pot achiziționa cu acestea.
Voucherele de alimente sunt distribuite în șase tranșe, odată la două luni. Cea de-a doua tranșă a fost virată în luna aprilie, înainte de sărbătorile pascale, iar cea de-a treia tranșă a fost virată în luna iunie. A patra tranșă de bani ar urma să intre pe cardurile sociale în luna septembrie.
Citește și: Vouchere energetice, tichete sociale, bani în mână – lista completă cu ajutoare financiare din 2023
Ce categorii de persoane beneficiază de tichetele sociale 2023
Statul oferă cele șase vouchere în valoare de 250 de lei categoriilor vulnerabile din România, pentru alimente și mese calde. Prin urmare, persoanele care pot beneficia de acestea sunt următoarele:
- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;
- copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;
- familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
- familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.
Marcel Boloș, despre cardurile sociale
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că, începând cu data de 15 iunie, a fost livrată o nouă tranșă de bani. Totalul este de 600 de milioane de lei, pentru circa 2,4 milioane de români eligibili.
„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni. Cele mai multe dintre acestea îşi găsesc răspunsul în materialul de mai jos.
Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a transmis ministrul.
Cardurile educaționale au fost încărcate cu sumele restante
De asemenea, ministrul a mai precizat că au fost încărcate și ultimele carduri educaționale. Este vorba despre 50.000 de carduri, acestea fiind alimentate cu 500 de lei fiecare. De această sume de bani au beneficiat în jur de 400.000 de elevi.
Marcel Boloș a adus în discuție și voucherul de 2.000 de lei pentru nou-născuți. Potrivit acestuia, banii se acordă prin intermediul programului „Sprijin pentru nou-născuți”. Cu această sume de bani se pot achiziționa produse de igienă, scutece, lapte praf, lenjerie, saci de dormit, îmbrăcăminte și multe altele.