Când începe prima etapă a Ligii 1 după carantină și cine transmite la TV meciurile

Când începe prima etapă a Ligii 1 după carantină și cine transmite la TV meciurile.

Așteptarea a lut sfârșit, Liga 1 revine, sper bucuria iubitorilor de fotbal, pe care îi mai despart câteva zile de reluarea meciurilor suspendate pentru o perioadă de 3 luni. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a spus când va fi reluat fotbalul în România, mai exact când va reveni Liga 1.

Când începe prima etapă a Ligii 1 după carantină și cine transmite la TV meciurile

Președintele FRF, a anunțat, în cadrul unei conferințe ReStart Sport Summit, care a avut loc vineri 22 mai, că lucrurile merg conform planului și că jucătorii se vor putea antrena împreună de pe 1 iunie. Tot de atunci, echipele își pot programa meciuri amicale.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Liga 1 a fost suspendată de pe 10 martie. România se înscrie pe lista țărilor care vor relua fotbalul, după ce competițiile sportive au fost suspendate.

Nu se vor relua eșaloanele în același timp

Acesta a mai declarat că nu toate echipele au reușit să înceapă de la data de 15 mai protocolul recomandat de autoritățile române, așadar nu se vor relua eșaloanele în același timp.

”Prin reluarea fotbalului aducem vieții noastre un anumit nivel de normalitate. Fotbalul presupune o energie pozitivă. În momentul de față suntem sub incidența unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, și mă refer la cluburile din Liga 1 și o parte din cluburile din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente și respectă acest protocol medical, astfel, încât vrem să demonstrăm că putem să ne ținem de acest plan, în faza reluării antrenamentelor în care suntem astăzi, așteptând permisiunea, de exemplu, ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective, cu toți jucătorii, apoi meciurile amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiția, bineînțeles, menționez, fără spectatori, în primă fază.” declară Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

O persoană care ține în mâini o minge, pe care o șterg cu servețele din hârtie.
Când începe prima etapă a Ligii 1 după carantină și cine transmite la TV meciurile.

Iubitorii de fotbal au fost liniștiți de către Răzvan Burleanu

El a mai spus că doar pentru o perioadă meciurile se vor juca fără spectatori, sperând ca fanii să poată merge pe stadioane în viitorul apropiat.

”Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgență, ceea ce înseamnă că este doar o soluție pe termen scurt și nicidecum o soluție viabilă pentru viitorul fotbalului” a mai declarat președintele FRF.

Cine transmite la TV meciurile din Liga 1

Meciurile din Liga 1 vor fi difuzate în direct la Digi Sport, în week-end-ul 13-14 iunie. Condițiile vor fi speciale, adică cele stabilite prin protocolul realizat de autorități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI