10 apr. 2022 | 07:53

Când ar putea scăpa Elena Udrea de închisoare. Răsturnare de situație neașteptată

News
Când ar putea scăpa Elena Udrea de închisoare. Răsturnare de situație neașteptată
Elena Udrea ar putea scapa basma curata

S-a aflat când ar putea scăpa Elena Udrea de închisoare. Este răsturnare de situație neașteptată. Instanța din Bulgaria a decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România, însă fostul ministru al Turismului trebuie să mai rămână în arest în țara vecină până pe data de 14 aprilie, atunci când va avea loc apelul.

Elena Udrea ar putea scăpa de condamnarea de 6 ani. Avocatul ei a spus când

Elena Udrea așteaptă să fi extrădată în România în arestul din Bulgaria, însă aceasta ar putea scăpa definitiv de pedeapsa cu închioarea luna viitoare.

Avocatul fostului ministru a spus că sunt șanse ca aceasta să scape, definitiv, de închisoare în luna mai, când are stabilit termenul pentru recurs în casație.

Avocatul Elenei Udrea, despre scăparea Elenei Udrea de pedeapsa de 6 ani

„Există posibilitatea ca Udrea să fie liberă pe 16 mai, dar există și alte remedii. La această decizie nu există o cale de atac, dar avem alte modalități juridice prin care încercăm să reformăm”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, potrivit realitatea.net.

Elena Udrea mai rămâne în arestul din Bulgaria

Magistrații din Bulgaria au hotărât ca Elena Udrea să mai rămână în arest, până când va fi extrădată în România, iar pe 14 aprile se va judeca, la Sofia, apelul formulat de avocatul fostului ministru al Turismului.

Rămasă în arest în țara vecină, Elena Udrea se confruntă cu diferențele sistemelor legislative ale celor două țări. Acesta ar fi motivul pentru care nu poate părăsi, deocamdată, arestul din Bulgaria.

Diferențele sistemelor legislative dintre România și Bulgaria

„Bănuiesc că s-a discutat deja această primă instanță, dacă se poate face extrădarea și această instanță probabil că a constatat că, da, se poate face. Acesta este și motivul pentru care a fost reținută în continuare.

Pentru a se dispune de o arestare preventivă, la noi maxima este de 24 de ore, acolo am văzut că e mai mult. Are dreptul la apel, instanța de apel va hotărî definitiv”, a mai declarat Vernonel Rădulescu.

Condamnarea Elenei Udrea, ieșită din sfera normalului?

Nu în ultimul rând, avocatul Elenei Udrea a ținut să precizeze că instanțele românești au fost nedrepte în judecarea dosarului Gala Bute.

„Nu a fost condamnată pentru fonduri europene, s-a creat un precedent periculos pentru România, lipsa predictibilității judecării de la noi, curtea a inlăturat aplicarea unei decizii, de la caz la caz, judecătorul poate acționa cum vrea el.

Degeaba avem o decizie a Curții Constituționale, că nu ne mai putem gândi că justiția va proceda în felul în care a zis CCR, justiția indiferent pe ce palier, o să hotărascaă cum vrea. Mie mi se pare nedreaptă aceasta decizie și ieșită din sfera normalului și mai ales din sfera prevederilor Constituției”, a subliniat Veronel Rădulescu, conform sursei citate mai sus.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro