Cancelarul Germaniei, umilință supremă pentru Vladimir Putin. Olaf Scholz dezvăluie secretul rușinos pe care Rusia încearcă să-l ascundă

Cancelarul Germaniei, umilință supremă pentru Vladimir Putin. Olaf Scholz dezvăluie secretul rușinos pe care Rusia încearcă să-l ascundă
Vladimir Putin și Olaf Scholz

În urma bombardamentelor lansate, miercuri, de către Rusia, infrastructura crucială a Ucrainei a fost pusă la pământ, astfel că 80% din populație a rămas fără apă caldă, lumină și căldură. Armata lui Putin a atacat pe scară largă, cu aproximativ 70 de rachete, vizând inclusiv Kievul. În urma actelor de teroare, 6 persoane au murit și alte 36 au fost rănite. Ca răspuns la teroarea care a acaparat Ucraina, cancelarul Germaniei l-a criticat în termeni duri pe Vladimir Putin, prezicând următorii pași ai războiului.

Vladimir Putin, condamnat de Olaf Scholz

Încă de la începutul războiului, Germania a criticat în termeni duri invadarea Ucrainei, fiind întotdeauna printre țările care au solicitat și au încurajat impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei. De asemenea, nu este prima dată când cancelarul german vorbește despre o neputință a lui Vladimir Putin de a face față conflictului sângeros inițiat, făcând previziuni certe legate de o înfrângere ca la carte a Rusiei.

În cursul zilei de miercuri, Olaf Scholz a făcut dezvăluiri intrigante pentru liderul kremlinului, după o întâlnire cu preşedintele cipriot Nikos Anastasiadis la Berlin. Cancelarul Germaniei a transmis printr-un apel scurt și cuprinzător că acest război trebuie să înceteze imediat, având în vedere cât de mult rău poate face. Mai mult, oficialul a transmis fără menajamente că acest război este pierdut pentru Vladimir Putin.

„Această bombardament terorist împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze şi asta imediat. Un război pe care nu-l mai poate câştiga deloc pe câmpul de luptă, asta pare clar”, a”, a transmis el.

De asemenea, Olaf Scholz și-a avertizat țara cu privire la o escaladare din partea Rusiei, atunci când se va vedea încolțită.

„Având în vedere evoluţia războiului şi eşecurile vizibile ale Rusiei în creştere trebuie să fim pregătiţi pentru o escaladare”, a transmis Scholz, în timpul unei conferinţe desfășurate la Berlin, găzduită de ziarul Sueddeutsche Zeitung.

Consiliul de Securitate ONU, reunit de urgență

În cursul zilei de miercuri, Consiliul de Securitate al ONU, format din 15 membri, s-a reunit la solicitarea lui Volodimir Zlenski după bombardamentele care au paralizat infrastructura energetică a Ucrainei. În plus, șase persoane au murit, printre care un bebeluș nou-născut, iar 36 au fost rănite.

Prin intervenție video, liderul Ucrainei a denunțat agresiunile terifiante ale Rusiei drept o crimă împotriva umanității, reamintind toate actele teroriste exercitate de armata rusă.

„Cu temperaturi sub zero, câteva milioane de oameni fără alimentare cu energie electrică, căldură şi apă, aceasta este, evident, o crimă împotriva umanităţii”, a criticat preşedintele Zelenski, susținând că „întreaga comunitate internaţională nu poate fi ţinută ostatică de un stat terorist internaţional”, făcând referire la dreptul de veto al Rusiei în cadrul Consiliului de Securitate, blocând astfel adoptarea oricărei rezoluţii împotriva agresiunii ruse în Ucraina.