Campioană la patinaj artistic își acuză fostul antrenor de viol. Abuzurile ar fi durat timp de 2 ani

Sarah Abitbol

Sarah Abitbol, ​​de zece ori campioană franceză de patinaj artistic și medaliată în bronz la Mondialele 2000, denunță, într-o carte care va fi publicată joi, violurile pe care antrenorul ei le-ar fi comis timp de doi ani. Aceste fapte s-ar fi desfășurat la începutul anilor 1990.

Campioană la patinaj artistic își acuză fostul antrenor de viol. Abuzurile ar fi durat timp de 2 ani

Sarah Abitbol a decis să rupă tăcerea. Tânăra, ​​de zece ori campioană franceză la patinaj și medaliată în bronz la Mondialele 2000, împreună cu partenerul ei Stéphane Bernadis, a lansat joi o carte intitulată „O lungă tăcere”, pentru a denunța violurile presupuse provocate de ea și-a făcut antrenorul între 1990 și 1995, când avea doar 15 ani. Site-ul Nouvelobs.com publică povestea care îți dă fiori. O abordare „nu pentru a se răzbuna, ci pentru a ajuta discursul să fie eliberat”. Ea îl numește pe atacatorul său „Domnul O”.

Instructorul calomniat de Sarah Abitbol și-a explicat deja justiția asupra altor fapte anterioare (ancheta a fost închisă fără rezultat). Sarah Abitbol nu a depus niciodată nicio plângere pentru aceste fapte care sunt acum prescrise. „Nu am putut depune plângere, am vrut doar să ies din ea”, explică ea într-un interviu acordat revistei. Nu mai mâncam, nu mai dormeam. Nu a existat niciun moment zi în care m-am simțit bine. Încercam să-mi salvez pielea. Faptul că am tăcut se datorează rușinii. Este oribil. Mi-a spus și „este un secret” . Părinții mei se mutase de la Nantes la Paris pentru a încerca să aibă o carieră la nivel înalt. Cum aș putea să le spun așa ceva?

Sarah Abitbol cu partenerul sau Stéphane Bernadis
Sarah Abitbol cu partenerul sau Stéphane Bernadis

Legea tăcerii

Timp de doi ani, Sarah își amintește cum antrenorul îi spunea în mod frecvent mamei sale:

„În noaptea asta, o păstrez pe Sarah pentru a o antrena”. Și dumneavoastră m-ați violat în parcare, în vestiar și în toate colțuriile a patinoarului, pe care nici măcar nu bănuiam că există. […] Este periculos să vorbim. Mărturiile în patinaj sunt rare și deseori anonime. Acestea se întorc repede împotriva celor care le emit. Nu cunosc decât un caz al unui antrenor condamnat: Pascal Delorme, care în 2003 a primit 10 ani de închisoare pentru violarea a șapte dintre elevii săi, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani. Federația a rămas foarte discretă în această privință. […]

În cartea ei, Sarah Abitbol blamează sistemul care a ajutat la protejarea „Domnului O”. „Mulți oameni au interesul să rămână tăcuți, ne spune ea. Pentru a sparge înseamnă a sparge ani întregi de mici aranjamente, înseamnă a dezechilibra un întreg ecosistem. Politica și-a închis ochii. Liderii v-au ținut în Antrenorii au tăcut să nu riscă să fie concediați sau să-și protejeze propriile turpitudini. Femeile antrenoare au pus o batistă asupra crimelor soților, părinții au fost orbiți de dorința lor de a-și vedea copiii să reușească. Studenții înșiși s-au temut să nu fie discriminați dacă vorbeau. Fiecare, la nivelul său, a hrănit și continuă să alimenteze crima. […] „

„Am fost violat la 15 ani”

Cumpără aceste pasaje insuportabile din mărturisirea mărturisită a revistei. „În 1990, am 15 ani, merg pe un curs de patinaj artistic. (…) Într-o zi, acest antrenor m-a trezit. El stă pe patul meu, se apropie foarte încet și ma saruta sau mai mult. A inceput sa faca lucruri oribile pana am fost abuzat sexual. Am fost violat la 15 ani, a fost prima data cand un barbat m-a atins. Speram ca „Nu s-a întors, dar s-a întors. El mi-a spus că vom discuta și m-a dus într-un alt cămin și a continuat.”

De asemenea, susține că a alertat Ministerul Sporturilor după ce a obținut medalii, deoarece violatorul ei era încă în fruntea unui club. În ciuda existenței unui dosar împotriva acestuia, instituțiile abilitate au închis ochii până acum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI