Camilla și Prințesa Diana nu au fost primele iubiri ale Regelui Charles. De cine s-a îndrăgostit când era tânăr

de: Ioana Bucur
11 07. 2023

Două povești de dragoste ce au cutremurat monarhia britanică, însă Camilla și Prințesa Diana nu au fost primele femei care i-au cucerit inima actualului monarh. Cea dintâi mare dragoste a Regelui Charles a fost o femeie cu care nu ar fi putut avea un viitor, din pricina unei reguli stricte impuse membrilor Familiei Regale. Tânăra a jucat însă un rol hotărâtor în viața acestuia.

Cine a fost prima iubire a Regelui Charles

În 1969, pe vremea când era student la facultate, Charles, prințul moștenitor al coroanei Marii Britanii, se îndrăgostea nebunește de o tânără superbă. Cea care i-a cucerit inima era Lucia Santa Cruz, fiica ambasadorului din Chile în Marea Britanie.

Ea a fost, de fapt, prima mare iubire a lui Charles. În ciuda sentimentelor puternice ce îi legau, tinerii nu aveau niciun viitor împreună. Prințul nu avea voie să se căsătorească cu Lucia din pricina faptului că tânăra era romano-catolică, iar acesta, conform legii, trebuia să se căsătorească cu o protestantă.

„Ea lucra ca asistentă în procesul de documentare pentru o carte. Se pare că ea a fost prima mare dragoste din viața lui, dar, chiar și așa, nu se putea pune problema de o relație permanentă între ei doi”, susține autorul regal Gill Knappett, cel care a scris „Charles Prince of Wales”. „Lucia era romano-catolică și moștenitorul tronului era obligat, prin lege, să se însoare cu o protestantă”, a punctat acesta.

Te-ar putea interesa și: Regele Charles și Joe Biden au încălcat protocolul regal. Ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre cei doi

Charles și Lucia Santa Cruz. Foto: captură YouTube

Tânăra a jucat un rol uriaș în viitorul monarhiei

Cu toate astea, Lucia Santa Cruz a jucat un rol uriaș în viața actualului monarh, ea fiind cea care i-a făcut cunoștință cu Camilla Shand, femeia care i-a devenit amantă, motivul destrămării mariajului cu Prințesa Diana și care astăzi este Regina Marii Britanii.

„Totuși, chiar și-n ziua de azi, ei mențin legătura. Mai mult, ea a fost cea care i-a făcut cunoștință cu marea dragoste din viața lui Charles – Camilla Shand”, a continuat autorul.

În ciuda faptului că mulți cred că Charles și Camilla s-au cunoscut în timpul unui meci de polo, se pare că prima lor întâlnire a avut loc în vara anului 1972, prin intermediul Luciei, care la acea vreme locuia în aceeași clădire cu viitoarea regină.

„Charles a fost pe loc vrăjit de tânăra de 25 de ani caldă și nepretențioasă, care avea aceeași pasiune ca prințul – să-și petreacă timpul la țară. Ceea ce-i mai lega pe cei doi era simțul umorului și indiferența lui pentru tot ce era la modă”, a adăugat Knappett.

Te-ar putea interesa și: De ce Regele Charles și Camilla nu dorm niciodată împreună. E secretul relației de lungă durată dintre cei doi?